Kehitin tämän ohjeen jo vuonna -99, olleeseen loppunäyttöön. Ja se jäikin sitten suosikki suolapalaksi, joka menee kuin kuumille kiville kun sitä on tarjolla.

1941225.jpg

Kinkkupiiras

annoksesta tulee uunipellillinen.

Pohja:

6dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

150g pehmeää voita

1.5dl vettä

Täyte:

5 kananmunaa

4.5dl kermamaitoa (1+2)

n.300g kinkkua

n.300g juustoraastetta

purjoa, paprikaa/ananasta, pizzamaustetta, pippuria sekä

öljyä paprikan ja sipulin kuullotukseen.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

1941216.jpg

Nypi taikinan ainekset ns.voitaikinaksi ja painele pellille.

1941217.jpg

Kuullota purjo ja paprika öljyssä paistinpannulla.Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä massa pohjan päälle.

Paista n.30-40 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat, täyte hyytynyt sekä kauniin ruskea.

Täytteen aineksia voit vaihdella mielesi mukaan.

1941222.jpg

Anna piirakan jäähtyä ennen paloiksi leikkausta ja tarjoilua. (Voi olla heti uunista otettaessa vetinen, mutta kiinteytyy jäähtyessään..paprika ja ananas aiheuttavat vetisyyttä.)