Täytyihän minun sitten kokeilla jo tänään, että miten multa onnistuu vielä konvehtien tekeminen. Muistelin kouluajoilta jotta se oli ihanaa puuhaa, ja niinhän se olikin. Katsoin jokin aika sitten televisiosta dokumenttia jonka nimi oli  hulluna suklaaseen (tai jokin sen tyyppinen) ja siinä sitten sellanen ranskalainen tyyppi näytti miten suklaakonvehteja tehdään..se ohjelma palautti mulle mieleen 7 vuoden takaiset opit :)

Tein nämä suklaat nyt sillätavalla, että laitoin sisään kuningatarmarmeladia, mutta vain vähän ettei tulisi ihan äklömakeita.. Teen varmaan huomenna uuden satsin ja silloin voin ottaa teillä myös vaihekuvat ku nyt tää satsi vasta oli harjoittelua.

Konvehteja tehdessä on vain taivas rajana maun suhteen..aivan mahtavia tehdä, minä kyllä tykkäsin. 

883243.jpg

 Ja tässä suklaat koristeltuina...

 

884354.jpg

Tässä konvehtien teosta vaihekuvat.

Teksti jota käytän vaihekuvista on otettu talka.fi sivuilta  täältä (linkki)

 

 

1.Annostele sulatettu suklaa muotteihin lusikalla. Älä huolestu yli menevästä suklaasta vaan työskentele ripeästi. Poista ilmakuplat suklaasta nostamalla muottia muutama sentti ilmaan ja pudottamalla se työalustaan. Toista tämä muutaman kerran.

884985.jpg

2.Tämän jälkeen nosta muotti kulhon päälle, jossa on temperoitua suklaata. Koputa jokaista syvennystä kääntöpuolelta, jotta suklaa valuu kulhoon. Muottiin jää siis vain ohut kerros suklaata. Siisti levyä palettiveitsellä ja pane kylmään hetkeksi mutta ei pidemmäksi ajaksi kuin 15 minuuttia, ettei muovimuotti vaurioidu.

884986.jpg

 

3. Annostele täytettä muotteihin niin paljon, että pinnalle mahtuu vielä kerros sulaa suklaata (itse käytin täytteenä fazerin lontooraesuklaasta lohkottuja paloja :) suklaata suklaan sisällä =) ). Koputtele jälleen ilmakuplat pois suklaasta pudottamalla muotti työtasoon.

884994.jpg

 

 

4.Pidä kylmässä jälleen hetkinen ja vala sitten päällimmäinen kerros samaan tapaan.

885004.jpg

 

5. Irrota konvehdit muotista kääntämällä levy työtasolle ja kopauttamalla muottia. Voit koristella  konvehdit haluamallasi tavalla. Minä olen näissä käyttänyt sulatettua suklaata..

885022.jpg