Tämä ohje on meidän perheen keskuudessa perinteinen juhliin leivottava kakku. Näitä on monia eri variaatioita, mutta meillä käytetään pääasiallisesti tätä. Kuva on vähän epätarkka mutta näkee kuitenkin mistä on kyse. Tein kyseisen kakun tyttäreni 1-vuotis syntymäpäiville.

Pohja:

1/2 pkt (150g) Digestive-keksejä

75g voita

täyte:

2 munaa

1 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1 sitruunanmehu

200g maustamatonta hovi-tuorejuustoa

2dl ranskankermaa

4 liivatelehteä

päälle:

persikoita, päärynöitä, kirsikoita, viinirypäleitä

Hienonna keksit. Sulata rasva ja sekoita se keksien kanssa keskenään. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille (olen laittanut aina leivinpaperin vuoan pohjalle,leivinpaperin avulla helpompi liikuttaa tarjoiluastiaan.). Laita vuoka jääkaappiin jähtymään, pohjan pitää olla "kova", jottei täytettä laittaessa nouse täytteen pintaa keksinmuruja pohjasta. Liuota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään ranskankerma ja tuorejuusto. Lisää juustoseokseen munasokeri vaahto varovasti nostellen. Mausta vanilliinisokerilla. Kuumenna sitruunamehu tilkka ja sulata siihen liivatteet, lisää kuumentamaton sitruunamehu sen jälkeen kun liivatteet ovat kokonaan sulaneet.  Kaada liivateseos tasaisena nauhana kokoajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja nosta vuoka jääkaappiin hyytymään vähintää kolmeksi tunniksi.

Kuvassa olevaan kakkuun tein vielä täytteen päälle mehuhyydykkeen: 4dl appelsiinimehua ja 5 liivatelehteä. 

Kuumenna liotetut pehmeät liivatelehdet tilkkaseen appelsiinimehua. sekoita liivateseos loppuun mehuun rivakasti. Ota jäähtynyt juustokakku jääkaapista ja lusikkaa apuna käyttäen hiljoskellen mehu täytteen päälle. (Kun kaadat mehun täytteen päällä olevaan lusikkaan mehun lisäys ei tee kuoppia itse täytteeseen vaan levittyy hellävaraisesti.) Jäähdytä kakkua mieluiten seuraavaan päivään tai minimissään kolme tuntia. Koristele kakku samana päivänä kuin aijot sen tarjoilla.

1233645.jpg