1941597.jpg

Valmistusaika: yli 60 min

Annoksia: 10

200 g suklaamurukeksejä
0,5 dl sulatettua voita
 
  täyte:
200 g valkosuklaata
1 dl vahvaa kahvia
6 kpl liivatelehtiä
0,5 dl kerma- tai kahvilikööriä
tai 2 tl vaniljasokeria
4 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
             tai

kermaa

 

  koristeeksi:
  kahvipapumakeisia
  ananaskirsikoita
  1. Vuoraa irtopohjaisen kakkuvuoan pohja leivinpaperilla. Pyöräytä keksit tehosekoittajassa muruiksi. Lisää sulatettu rasva ja painele seos kakkuvuoan pohjalle.
  2. Pane liivatelehdet kymmeneksi minuutiksi kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuumaan kahviin.
  3. Sekoita liivateseos sulaan valkosuklaaseen. Anna jäähtyä hetken aikaa.
  4. Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Sekoita suklaa ja likööri kermaan. Kaada seos vuokaan ja anna hyytyä hyvin peitettynä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  5. Irrota kakku vuoasta ja korista esimerkiksi kahvipapumakeisilla ja ananaskirsikoilla tai marjoilla.

 

Ainoita muutoksia mitä tein ohjeeseen oli:

1. Kaupasta ei löytynyt valkoista suklaata laitoin tilalta Pandan maitosuklaata, joten päällisestä tuli vähän tummempi.

2. Liivatteita laitoin 1 kpl enemmän kuin mitä ohjeessa sanottiin, sillä jotenkin en luota nuihin ohjeiden liivatemääriin...

3. Pilkoin täytteen sekaan vähän suklaisia sattumia :)

1941598.jpg

EDIT.

Tein syntymäpäiväkseni tämännäköisen versioin tästä samasta kakusta.

1942393.jpg

1942394.jpg