Vadelmakermakakku,täytteeksi laitoin vadelmamoussea. Pohja on 4 munan sokerikakkupohja, kakku on kostutettu maito-tomusokerilla ja pohjien pintaan sivelin hiukan kuningatarhilloa, reunoilla floravispiä ja päälle laitoin kuningatarhilloa (sille alueelle mihin marjat tulivat), vadelmia ja hyytelösokeria kiilteenä.

1942812.jpg

 

Vadelmamousse: (suoraan lainattu Nasuttajan blogista)

6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta vadelmat.

Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

VINKVINK!!! Lidllin pakastemansikat ja -vadelmat ovat tosi hyviä kakkujen päällisiin, jos ei omapoimimia pakkasesta halua käyttää, tai jos ei oma keräämiä ole...marjat ovat irtonaisina pusseissa ja ehyviä, joskus minusta tuntuu kun pakastemarjoja ostaa, ettei mukana ole kuin kaksi ta kolme ehyttä marjaa, loput ihan muussina jo valmiiksi.