1942994.jpg

Kakun koristelin marsipaanilla :) normaalistihan koristellaan tomusokerivesiseoksella tai suklaalla, mutta tästä tuli erikoinen kakku :)) Kakku on mehevä ja maku on parhaimmillaan seuraavana päivänä valmistamisesta.

200g voita

2,5dl sokeria

1tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

4,5 dl vehnäjauhoja

2,5tl leivinjauhetta

1rkl piparkakkumausteseosta

0.5dl pähkinärouhetta

1,5dl appelsiinimehua

100g suklaata rouhittuna

1 appelsiinin raastettu kuori

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen kokoajan sekoittaen voisokerivaahtoon. Mittaa kuivat aineet:vehnäjauhot, leivinjauhe ja piparkakkumauste, rouhi suklaa ja raasta appelsiinin kuori ja sekoita ne keskenään. Kaada voisokerivaahtoon vuorotellen mehu, ja kuivat-aineet. Sekoita taikina nyt käsin, hellästi ja varovasti nostellen. Voitele ja korppujauhota vuoka (silikonista vuokaa ei tarvitse jauhottaa) ja nostele taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alaritilällä 175 asteessa noin 50min. Loppuajasta jos pinta alkaa tummua niin nosta kakun päälle varovaisesti leivinpaperi.  Anna valmiin kakun jäähtyä vuoassaan ja kumoa jäähtynyt kakku tarjoilulautaselle ja koristele haluamallasi tavalla.

1038997.jpg

Tässä kakku ennen koristelua.

 

Tähän samaan teen sitten hiukan henkilökohtaista maku galluppia... ois kiva tietää että mitkä mausteet sinusta tuovat joulunmieleen ja mikä on SINUN mielestäsi se joulun parhaimman makuinen kuivakakku, onko se kenties taateli/taatelia  sisältävä kakku?? Hedelmäkakku tai pelkästään jokin yksittäinen hedelmä?? miksi näitä kyselen, on se että vien myyjäisiin jouluisia kuivakakkuja myyntiin ja haluaisin tietää mistä yleensä ihmiset pitävät :) muuta kuin se perustiikeri kakku :)) voisin teidän makunystyröitä apuna käyttäen leivoskella sitten jouluisia kakkuja myyntiin. Ohjeita en sen kummemmin tarvi vain hiukan makuapua :))!!! KIITOS JO ETUKÄTEEN :)!