1943001.jpg

 

5dl vehnäjauhoja

2dl sokeria

2 ½  leivinjauhetta

2½ vaniljasokeria

2 dl kermaa/maitoa

3 kananmunaa

150g voita sulana

1dl appelsiinimehua

raidan tekoon

1rkl kaakaojauhetta

1rkl appelsiinimehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin. Ota taikinasta 1/3 osa erilliseen kulhoon ja lisää kaakaojauhe ja mehu. Kaada taikina kakkuvuokaan niin että vaaleata taikinaa ensiksi sitten raitataikina ja päälle vielä vaaleaataikinaa loput ( vuoka n. 1,8 l) . Ota haarukka tai puutikku ja painele pari kertaa taikinaa jotta saat tiikerin raidat kakun sisään. Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min (jos käytät normaalikakkuvuokaa muista voidella ja jauhottaa vuoka ennen taikinan laittoa). Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista. Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.