Olen jo pidemmän aikaa pohtinut hyvää täytekakun täytettä, semmoista mikä kuitenkin sopisi aikuisille ja lapsille, olisi helppo toteuttaa ja tietenkin vielä hyvänmakuistakin =D Tämä täyte jota nyt käytin tässä kakussa on juuri sellainen mikä sopii kakkuun ihan pelkästään, tai sitten melkein kaikkien lisukkeiden kanssa. 

1943283.jpg

 

Pohjana käytetty 4 munan kakkupohjaa, kostutukseen käytin vaniljasokerilla maustettua maitoa. Väliin laitoin vadelmahilloa ja tätä uutta vaniljatäytettä. Reunoille ja päälle sivelin ja pursotin kermaa. Koristeet ovat marsipaania ja ne ovat tehty näillä muoteilla. Kukan muotti on tämä (linkki) ja lehdet sain tällä muotilla (linkki) 

 

Tässä ohje vaniljatäytteelle:

2 dl maitoa
2 keltuaista
1/2 dl Vaaleaa siirappia
1 rkl perunajauhoja
1 rkl Vaniljasokeria
4½ dl kuohukermaa
 
Vatkaa vaniljatäytteen ainekset, vaniljasokeria ja kermaa lukuun ottamatta, ruostumattomassa kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos on saennut. Lisää vaniljasokeri. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita vaahto jäähtyneen vaniljatäytteen joukkoon. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Levitä hilloa kahden kakkulevyn päälle. Jaa puolet vaniljatäytteestä näille kakkulevyille. Yhdistä kaikki kakkulevyt. Levitä loput vaniljatäytteestä kakun päälle ja reunoille.