1952089.jpg

Tänä päivänä voi tarjota ystävälleen taikka rakkaalleen runebergintorttuja...sydämen muotoisia tietenkin :)

 

Sydämenmuotoiset runebergit on tehty tällaisella vuoalla. (linkki)

200g voita

2dl sokeria

2 kananmunaa

2dl vehnäjauhoja

2dl korppujauhoja

2dl mantelilastuja tai piparimuruja

2 tl kardemummaa

2dl kermaa

1 tl leivinjauhetta

täytteeksi:

Paistonkestävää vadelmamarmeladia

 

Päälle :

Paistonkestävää vadelmamarmeladia

sekä sokerivesikuorrutusta.

 

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen kokoajan vatkaten. Sekoita kuivataineet keskenään ja lisää ne voisokerivaahtoon, lisää lopuksi kerma. Sekoita taikina hyvin sekaisin.

Voitele vuoat voilla ja lisää vuoan pohjalle hiukan taikinaa. Paina taikinan keskelle sormella kolo ja lisää hiukan vadelmamarmeladia. Lisää marmeladin päälle taikinaa niin että vuoka täyttyy.

Paista torttuja 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Jäähdytä tortut, ja poista vuoista (jos käytät silikonisia) tee sokerivesi kuorrutus ja pursota tortun päälle vadelmahilloa nokare. Pursota sokerivesikuorrute rinkulaksi vadelmahillon reunoille.

Tämä runebergintorttu ohje sopii niille jotka eivät välitä ns. normaaleista runebergintortuista. Näitä ei tarvitse kostuttaa välttämättä sillä sisällä oleva hillo tekee sen ihan itse.. ja mantelin tilalta kannattaa kokeilla tuota piparkakkumurua.

Tein myös normi torttuja..joissa paistovuokana käytin silikonisia muffinivuokia ja esille ne laitoin tällaisiin muffinivuokiin (linkki)

1952096.jpg