Tätä ohjetta ei ole otettu mistään vaan yhdistelty hyvältä tuntuvia aineksia. Idea tähän kakkuun lähti Lumikin blogin (linkki) vanukaskakusta. Tähän kakkuun käytin lidlin todella kermaista ja maukasta päärynäjogurttia. Kannattaa kokeilla, tuli todella maukasta ja raikkaan makuista. Tätä tarjottiin äitini syntymäpäivillä..

 

1949266.jpg

Tässä kakun ohje..

n.200g kaurakeksejä
50g voita
 
4dl päärynäjogurttia
3dl kermaa
1dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
7kpl liivatelehteä
 
Murenna keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa sekaisin. Painele keksiseos irtopohjavuoan pohjalle.
Vatkaa kermavaahto ja mausta se tomusokerilla. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne vesitilkassa. Lisää päärynäjogurtin sekaan maustamaton tuorejuusto ja sen jälkeen ohuena nauhana liivate. Sekoita päärynäjogurtti-liivateseos kerman joukkoon varovasti nostellen. Kaada seos keksipohjan päälle ja laita hyytymään n. 2 tunniksi jääkaappiin, parhaimmillaan kakku on kun saa hyytyä seuraavaan päivään.