Tämä on tehty sillä tavalla vähänmitämieleentulee-tyylillä :) halusin kokeilla uutta vesililja reunavuokaani, joten tämän kakun ainekset ovat sen määräiset mitkä on riittävät tuota vesililja vuokaa silmällä pitäen. Jos kakun haluaa tehdä pienempään vuokaan kannattaa puolittaa koko resepti. Koska kakun ohjetta ei ole lainattu mistään uskalsin sen nimetä omaksi. Tietenkinhän näitä on näitä tuorejuustokakkujen ohjeita täällä blogeissa satoja ellei miljoonia, joten samankaltaisuuksia varmaan löytyy, mutta tämän oon tosiaan tehnyt ihan ilman mitään ohjetta :) :)

1947571.jpg

Jos kiinnostuit VESILILJAREUNA VUOASTA, löydät sen TÄÄLTÄ (linkki)

 

Tässä kakku menossa viimeistä kertaa jääkaappiin hyytymään..laitan tämän tähän siksi että näette tuon vuoan käytössä :)

350g Digestive keksiä muruna

70g sulaa voita

Sulata voi ja murskaa keksit muruiksi. Sekoita voi ja keksit seokseksi ja painele keksimuruvoi seos vuoan pohjalle.

Täyte:

4dl kuohukermaa vatkattuna

0.5dl tomusokeria

0.5dl hienoasokeria

2prk eli 400g maustamatonta tuorejuustoa

2 prk semper Persikka, päärynä, ananas, mango-sosetta (4kk)

1dl funlight appelsiini-mehutiivistettä

11kpl liivatelehtiä

Vatkaa kerma vaahdoksi, ja laita se jääkaappiin. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita maustamaton tuorejuusto, hedelmäsoseet ja sokerit. Itse vatkasin nämä sekaisin tehosekoittimella, että tuorejuusto ja hedelmäsose sekottuivat hyvin.

Kuumenna appelsiinimehu ja sulata mehuun liivatteet. Anna hiukan liivateseoksen jäähtyä ennen kuin lisäät sen tuorejuustoseokseen. Kun liivatteet oli sekoitettu tuorejuustoseokseen annoin seoksen hyytyä muutaman minuutin ennen kuin lisäsin tämän seoksen kermavaahdon sekaan.

Kaada valmis täyte vuokaan keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin ja anna hyytyä minimissään sen tunnin.

Päällinen:

Iso purkillinen säilykepersikoita viipaleina

2 prk Piltti mangososetta

6kpl liivatelehtiä

0.5dl fun light appelsiinimehutiivistettä.

Viipaloi säilykepersikat ja asettele ne hyytyneen tuorejuusto täytteen päälle. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.

 

Kuumenna mehu ja sulata liivatteet kuumassa mehussa. Anna liivateseoksen hieman jäähtyä kattilassa (kädenlämpöiseksi). Kaada liivateseos mangososeen sekaan ja sekoita hyvin sekaisin.

Kaada mangoliivateseos persikoiden päälle päällimmäiseksi pinnaksi ja laita kakku hyytymään jääkaappiin. Anna kakun hyytyä minimissään tunnin kaksi, parhaimmillaan kakku on kuitenkin vasta seuraavana päivänä, jolloin maut ovat tasaantuneet.

Tässä kakku leikkauksen jälkeen, minusta kaikkista paras työväline tällaisen juustokakun leikkaukseen on mahdollisimman terävä veitsi..kakkulapio ei ole minusta tarpeeksi ohut että sillä saisi leikattua nättejä paloja.