Nämä leivokset tein toscapalojen ohjeella, sillä erotuksella, että tein nämä suoraan paperisiin leivosvuokiin. Ja toinen minkä muutin niin käytin mantelilastujen tilalla pähkinärouhetta. Muuten ohje on sama kuin Pirkan sivuilta löytyneessä toscapalojen ohjeessa (linkki).
Laitan ohjeen tänne sillä tavoin millä minä sen tein.
4 | munaa |
3 dl | sokeria |
100 g | sulatettua voita tai margariinia |
2 dl | kermaa |
3 tl | leivinjauhetta |
4 dl | vehnäjauhoja |
Kuorrutus: | |
150 g | voita |
1 3/4 dl | sokeria |
1/2 dl | vehnäjauhoja |
2 ps (à 80 g) | pähkinärouhetta |
2 rkl | maitoa |
1. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon jäähtynyt rasva, kerma ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina paperisiin annosvuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa puolikypsäksi 4-8 minuuttia.
2. Mittaa kuorrutusainekset kattilassa ja kiehauta. Kaada seos puolikypsän kakkupohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Kypsennä uunissa, kunnes kuorrutus on kauniin vaaleanruskea eli noin 10 - 15 minuuttia. Jos haluat runsaasti kuorrutusta pinnalle, valmista annos 1,5 -kertaisena.
Kommentit