Tällaista kakkua leivottiin tässä yhtenä päivänä Siljan kanssa. Kakun maku paranee tosiaan kun se saa olla yön yli jääkaapissa. Todella ihana yhdistelmä suklaa ja vadelma :) Makea vadelmasisus kyllä kompensoi ihanasti tummansuklaista päällistä. Kannattaa kokeilla.

1947049.jpg

Kakun ohjeen löysin viimeisimmästä ME- lehden ruokaliitteestä. Ohjeen löydät myös täältä (linkki).  Laitan tähän ohjeen sillätavalla millä minä sen tein.. eli muokkailin ohjetta omaksi ilokseni :D

1947042.jpg

 

Suklaa-vadelmakakku
10–12 palaa

14 kpl digestive-keksejä
50 g margariinia tai voita huoneenlämpöisenä
1 rkl kaakaojuomajauhetta
1 rkl hienoasokeria

Päälle:

1. kerros:

1pss pakastevadelmia soseena

0.5dl hienoasokeria

tilkka vettä

3kpl liivatelehtiä

2.kerros:


5 kpl liivatelehteä


n. 150g tummaa leivontasuklaata 

4 dl vispikermaa

vettä

1 kananmuna


Pane keksit muovipussiin ja nuiji ne muruiksi. Siirrä keksimurut kulhoon. Hiero murujen joukkoon rasva, kaakaojuomajauhe ja hienosokeri. Taputtele seos irtopohjavuoan pohjalle. Vuokana käytin jo tätä hyväksi havaitsemaani SYDÄMEN MALLISTA IRTOPOHJAVUOKAA (linkki). Laita vuoka jääkaappiin.

Pane liivatelehdet viideksi minuutiksi kulholliseen kylmää vettä. Kuumenna kattilassa vettä kiehuvaksi. Pane kattilan päälle kulho ja siihen suklaa. Sulata suklaa lämpimässä vesihauteessa.

Soseuta vadelmat, ja kiehauta hiukan vettä johon sulatat 3kpl liivatelehtiä. Lisää liivatteet vadelmasoseeseen. Anna vadelmasoseen hiukan jähmettyä kulhossa, ja lisää sose sen jälkeen keksipohjan päälle. Laita keksipohja uudelleen jääkaappiin.

Vispaa kerma vaahdoksi. Kuumenna vesitilkka. Ota liivatelehdet vedestä ja puristele ne kuivaksi. Liuota liivatelehdet kuumaan veteen. Sekoita liivate-vesiseos suklaan joukkoon. Lisää myös kananmuna. Sekoita hyvin.



Sekoita suklaaseokseen lusikallinen kermavaahtoa. Sekoita tämän jälkeen koko suklaaseos kermavaahtoon. Levitä täyte vuokaan. Ja laita muutamaksi tunniksi kakku jääkaappiin hyytymään. Parhaimmillaan seuraavana päivänä. Päälle ripottelin vielä suklaarouhetta, sillä mulla jäi hiukan ylimääräistä suklaata. Rouheen sain aikaiseksi tällaisella vekottimella (linkki).