Huomenna meillä on 2-vuotishääpäivä ja sen kunniaksi tein tällaisen todella helppotekoisen mutta takuuvarmasti hyvänmakuisen mansikka-marenkikakun.
Pohja:
75g voita
1dl sokeria
4 keltuaista
1 1/2dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
3 rkl appelsiinimehua
MARENKI:
4 valkuaista
2dl sokeria
** voitele ja jauhota kaksi alumiinista paistosvuokaa, joiden halkaisija on noin 24cm. Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa keltuaiset joukkoon yksitellen. Lisää vehnäjauholeivinjauheseos ja appelsiinimehu vuorotellen taikinaan. Levitä ohueksi kerrokseksi voideltuihin, jauhotettuihin paistosvuokiin. Vatkaa valkuaiset erittäin kovaksi vaahdoksi ja lisää vähitelle sokeri. Levitä marenkiseos vuokiin taikinoiden päälle. Nosta vuoat pellille ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia, kunnes marengin väri on vaaleanruskea. Anna pohjien jäähtyä paistosvuoissa.
TÄYTE:
1tlk (2dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1rs (200g) kevyt appelsiinituorejuustoa
1 ltr mansikoita
((4-5 kiiviä (itse jätin kiivit pois)))
TÄYTTEESEEN LISÄSIN VIELÄ 2DL VATKATTUA JA TOMUSOKERILLA MAUSTETTUA KUOHUKERMAA, SILLÄ MINUSTA TÄYTETTÄ EI TULLUT OHJEELLA TARPEEKSI PALJON.
** (Kuori ja viipaloi kiivit) viipaloi ja puhdista mansikat.Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto. Irrota jäähtyneet pohjat paistosvuoista ja kokoa kerroksittain kakuksi. Levitä kerrosten väliin ja päälle vaniljakastike-tuorejuustovaahto ja paloitellut (kiivit) ja mansikat. Koristele halutessasi sitruunamelissan lehdillä. Koristeluun olisi tietenkin voinut panostaa enemmän, laittaa mansikat sievemmin, mutta maistui se näinkin todella hyvältä :)
Kakun päällä olevat kirjaimet on tehty tällaisilla kirjainmuoteilla (linkki) ja sydämet on tehty tällaisella silikonisella muotilla (linkki)
Kommentit