Tämän ohjeen "bongasin" mitä tänään syötäisiin ohjelmasta. Sama resepti löytyy myös ohjelman nettisivuilta (linkki)

1945198.jpg

Ohjelmassa kehotettiin tarjoilemaan kakku heti, mutta minusta tämä oli parasta kun se oli hiukan saanut vetäytyä jääkaapissa.

Pohja
4 dl  kaurahiutaleita
1 dl  sokeria
1/2 dl  vehnäjauhoja
1 tl  leivinjauhetta
1 dl  juoksevaa margariinia
1/2 dl (à 2 dl)  Pirkka-kinuskikastiketta
  Täyte
2 dl  vispikermaa
1 tlk (250 g)  rahkaa
1 1/2 dl  Pirkka-kinuskikastiketta
  Pinnalle
n. 500 g  tuoreita marjoja (esim. mansikoita, vadelmia,
  viinimarjoja ja mustikoita)

1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää margariini ja kinuskikastike. Piirrä leivinpaperille kakkuvuoan tai lautasen avulla ympyrä (halkaisija 25 cm). Taputtele taikina leivinpaperille ympyrän sisään. Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

2. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja kinuskikastike keskenään. Lisää joukkoon kermavaahto.

3. Siirrä pohja tarjoiluvadille. Levitä päälle kermatäyte ja runsaasti tuoreita marjoja. Tarjoa heti.

Vinkki! Korvaa marjat tuoreilla tai säilötyillä hedelmillä.

 

1945191.jpg

  1. Kakun päällä oleva koriste on tehty tällaisella muotilla (linkki)