Ohje otettu MAKEITA UNELMIA- kirjasta

1949840.jpg

Pohja:
3 munaa
1dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
 
Täyte:
2 babaania soseutettuna
1 1/2 dl sokeria
1 sitruunan mehu
1 rkl maissitärkkelystä
2dl kermaa
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi.
 
Kaada taikina uuninpellille levinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa noin 5-7 min.
 
Kumoa torttupohja vielä kuumana toiselle leivinpaperille, jossa on hienoasokeria. Irrota paistopaperi ja peitä pohja esim. liinalla
kuivumisen ehkäisemiseksi.
 
Tee täyte: Liota maissitärkkelys pieneen vesitilkkaan. Soseuta banaanit sileäksi ja lisää soseeseen sokeri, sitruunanmehu ja maissi-
tärkkelysliemi. Kaada seos kattilaan ja kuumenna, kunnes keitos saostuu. Nosta kattila heti lämmöltä ja jäähdytä kiisseli. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää jäähtynyt banaaniseos kermavaahtoon. Levitä täyte torttulevylle ja kiedo rullaksi. Kääri torttu voi- tai leivinpaperiin ja nosta se ainakin puoleksi
tunniksi jääkaappiin tekeytymään.