Kakusta tulee ohjeen mukaan 6-10annosta, mutta minusta siitä tuli ainakin 12-15hlölle.
Tämä oli todella helppo tehdä ja todella hyvää!!
"Ihana kakku, joka mehevöityy saadessaan vetäytyä yön yli viileässä, silloin myös suklaakuorrutus jähmettyy kauniisti!"
Taikina:
3 kananmunaa
2dl sokeria
150g voita
3/4 dl maitoa
1dl mansikkahilloa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
3/4dl kiehuvaa vettä
Väliin:
Mansikkahilloa
kostutus maidolla.
Kuorrutus:
150g suklaata
50g voita
1/2dl mansikkahilloa
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sulata voi ja anna jäähtyä.
Lisää kananmuna-vaahtoon voisula, maito ja hillo sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lopuksi kiehuva vesi. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada tilavaan (2 1/2-3ltr) voideltuun+korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 45minuuttia. Anna valmiin pohjan jäähtyä. Leikkaa kakku kahtia ja kostuta alinta pohjaa hiukan maidolla, levitä mansikkahilloa kerros. Laita ylempi kakkupohja päälle ja kostuta pääli pohjaa myös hiukan maidolla.
Sulata kuorrutuksen suklaa vesihauteessa yhdessä voin kanssa. Vatkaa joukkoon hillo ja levitä seos kakun päälle, levittämiseen käytin tätä työvälinettä (linkki). Ennen tarjoilua ripottele päälle tomusokeria sekä koristele suklaakoristeilla.
KOKEILEMISEN ARVOINEN KAKKU!
Koristelussa käytin suklaasiirtokuvia, joista tulee mielestäni ihania ja erilaisia koristeita. Suklaasiirtokuvat löydät myynnistä täältä linkistä!
Kommentit