Ohje otettu MAKEITA UNELMIA -kakkukirjasta.

1938586.jpg

Tämä kakku oli kirjassa hääkakun nimellä.

Ohje tulee tässä: (tästä ohjeesta tulee 3kpl moussekakkuja, joten pienensin ohjeen niin että sain tehtyä vain yhden kakun)

1938582.jpg

kaakaokoriste kiemurat tein wiltonin kakkusabluunoilla. Kukat ja lehdet sprayasin kullalla (linkki), kukat tein TÄLLAISELLA MUOTILLA, ja lehdet valmistuivat TÄLLAISELLA. Koristeet ovat sokerikuorrutteesta!

Valkosuklaamousse:

2 liivatelehteä

1ltr kuohukermaa

400g valkoista suklaata

 

Maitosuklaamousse:

2 liivatelehteä

1ltr kuohukermaa

350g maitosuklaata

 

Tummasuklaamousse:

2liivatelehteä

1ltr kuohukermaa

300g tummaa suklaata

 

Kaikki kolme moussea valmistetaan samalla tavalla. Muista kuitenkin, että valkoinen mousse on helpointa leikata, sillä siinä on eniten rasvaa.

Voit käyttää irtopohjaisia vuokia, joiden halk. on 24cm, tai valmistaa pienempiä jälkiruoka-annoksia tai leivoksia pienissä vuoissa.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 8minuuttia. Vatkaa 8dl kermaa kovaksi vaahdoksi. Kiehauta loput 2dl. Paloittele ja sulata suklaa vesihauteessa. Kaada lämmin kerma suklaan päälle ja hämmennä sileäksi. Näin saat tasaisempaa ja pehmeämpää moussea, joka tuntuu ilmavalta suussa. Nosta liivatelehdet vedestä ja lisää suklaaseokseen. Älä purista vettä pois. Anna liivatelehtien sulaa ennenkuin käännät kermavaahdon varovasti joukkoon. Laita vuokiin yksi mousseseos kerrallaan. Laita kakku pakastimeen aina siksi aikaa, kun valmistat seuraavaa kerrosta.

1938587.jpg

 

Irtopohjavuoan alimmaiseksi tein tavallisen keksivoi-seos kerroksen. Elikkäs noin 300g keksinmurua ja 75g voita.

1955510.jpg

 

1955512.jpg

Tässä kakulle pienempi ohje, jolla saa tehtyä vain yhden kakun.

2 dl kermaa

2 liivatelehteä

n. 200g valkoista suklaata

 

2dl kermaa

2liivatelehteä

n.150g maitosuklaata

 

2dl kermaa

2 liivatelehteä

n.100g tummaa suklaata

KAIKKI MOUSSET TEHDÄÄN SAMALLA TAVALLA:

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 8 minuuttia. Vatkaa vajaa 2dl kermaa kovaksi vaahdoksi, jätä kermaa purkin pohjalle n. 2-3rkl. Paloittele ja sulata suklaa vesihauteessa, lisää loppukerma (2-3rkl) lämpimän suklaan joukkoon ja sekoita rivakasti suklaakerma sileäksi massaksi.