Siljan nimppareiden kunniaksi tein mansikkaisen britakakun :) onnea kaikille nimipäiväänsä viettäville.

2082962.jpg


Pohja
125 g voita tai leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Päälle
2 valkuaista
1 ½ dl sokeria

Vaahdota rasva ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset tarkasti keltuaisista. Lisää voi-sokerivaahtoon keltuaiset vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi (noin 25 x 30 senttiä). Taikinan määrä tuntuu niukalta, mutta on kyllä riittävä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten.
Levitä kuohkean ilmava marenkiseos pohjan päälle aaltoilevan kauniiksi kerrokseksi. Käytä levittämiseen puhdasta nuolijaa.
Paista pohjaa 175 asteessa 20 minuuttia eli kunnes marenki on saanut kauniin värin. Jäähdytä pohja. Tee sillä välin täyte.

Täyte

1prk flora vispiä

tomusokeria

2-3rkl vaniljakiisseli jauhetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tomusokeri sekä vaniljakiisselijauhe vatkauksen alussa.

Laita valmis vaahto jääkaappiin.

 

3-4dl mansikoita

1dl tomusokeria

200g maustamatonta tuorejuustoa

3 liivatelehteä

vesi tilkka

Liota liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne kuumaan vesitilkkaan. sekoita hieman soseutetut mansikat tuorejuuston sekaan ja lisää viimeiseksi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen liivateseos. Anna mansikkatuorejuusto täyte jähmettyy hiukan.

Lisää kermavaahdon sekaan varovaisesti nostellen mansikka tuorejuusto täyte. Jaa pohja kahteen osaan. Irrota kakkulevy lastalla leivinpaperista. Nosta toinen tarjoiluvadille. Lusikoi pohjan päälle täyte ja nosta toinen pohja kanneksi.

Koristelin britakakun sydän nonpareilla sekä prinsessa kakkutikuilla (linkki)