Tällaista leivosta nautiskeltiin tänään kihlajaispäivänä. Kakun leivoin 24 halk. irtopohjavuokaan. Alkuperäinen ohje on ruotsinkielinen, tein kuitenkin muutoksia kakkuun sen verran että alkuperäiseen ohjeeseen ei tule moussea väliin. 

2115335.jpg

Taikina:

150g voita

2 munaa

2,5dl hienoasokeria

1 tl vaniljasokeria

1rkl kylmää kahvia

1,5dl vehnäjauhoja

0,5dl kaakaojuoma-jauhetta

1 tl leivinjauhe

Täyte:

100g valkoista suklaata sulana

n.50g tummaa suklaata sulana

2 liivatelehteä

2dl kuohukermaa

Päällys:

1.5dl kermaa

1.5dl hienoasokeria

2 rkl siirappia

100g tummaa suklaata

75g huoneenlämpöistä voita

 

 

2115337.jpg

1. Laita uuni 175 asteeseen.

2.  Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa yhdessä kananmuna, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää sekaan kahvi. Siivilöi jauho, kaakao ja leivinjauhe. Sekoita lopuksi sulatettu jäähtynyt voi.

3. Aseta taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Vuoan halk. 24cm.

Paista uunissa n.20minuuttia. Anna valmis kakku jäähtyy vuoassa. (Kakun tulee jäädä tahmeaksi/karamellimaiseksi).

4. Kun kakku on jäähtynyt aseta se tarjoilualustalle. Kostuta pohjaa hiukan maidolla. Aloita täytteen teko. Laita kylmään veteen liivatelehdet pehmenemään. Sulata suklaat vesihauteessa ja lisää suklaan sekaan pehmentyneet liivatteet sekä 2 rkl kermaa. Sekoita suklaaseosta kuumassa vesihauteessa, jotta seoksen kaikki aineet sekoittuvat ja seoksesta tulee tasaista massaa. Nosta suklaaliivatekippo vesihauteen päältä pois ja  vatkaa loppu kerma vaahdoksi. Vatkaa suklaaliivateseos sähkövatkaimella kermavaahdon sekaan, sekoita niin kauan aikaa että seos on tasaista massaa.  Levitä mousse jäähtyneen kakkupohjan päälle. Ja laita kakku jääkaappiin.

 

5. Tee päällinen:

Sekoita kerma, sokeri, siirappi ja suklaa kasarissa. Anna seoksen keittyä seosta kokoajan sekoittaen muutaman minuutin kunnes seos on paksua ja sakeaa massaa. Ota kasari pois levyltä ja lisää voi. Levitä päällistaikina kakun päälle ja laita kakku jääkaappiin jäähtymään. 

2115336.jpg

Tarjoile kevyesti vispatun kerman, jäätelön ja tuoreiden marjojen kera tai hedelmäsalaatin seurana.

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä kun maut ovat tasaantuneet ja pohja kostunut.