Dansukker halusi tarjota minulle joulun makuja postin kautta, ja lähetti minulle sokerit, siirapin ja mausteet leivontaa varten, lisäksi mukana oli kivoja piparkakkuihin liittyviä ohjeita. Paketti oli oikein tarpeellinen ja ihana. Kiitokset tuhannesti tästä.
Piparintuoksu tekee joulun.
Joulupiparien leipominen on lesten suosikkipuuhaa, josta innostuvat helposti aikuisetkin. Toisin kuin usein kuvitellaan, edes taikinan tekeminen ei ole vaikeaa tai hidasta vaan taikina syntyy vaivattomasti ja tuo keittiöön herkullisen joulun tuoksun. Piparkakuissa parasta on monikäyttöisyys: piparit maustavat myös monet jälkiruoat ja leivonnaiset. Perinnepikkuleivät saavat uuden ja modernin ilmeen, kun leivonnassa käyttää persoonallisia muotteja mielikuvituksellisia koristeluja.
Joulun tunnelmasta pääsee nauttimaan myös Dansukker Pop Up pipari-ja glögipajassa 15.-17.12.
Parhaisiin suomalaisiin jouluperinteisiin kuuluvat piparkakut, joiden taikina syntyy vaivattomasti. Ohje on yksinkertainen: Dansukker Tummaa siirappia ja Taloussokeria kiehautetaan mausteiden kanssa, lisätään rasva ja annetaan jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen seokseen lisätään vielä kananmunia ja jauhot ja taikina on valmis!
Piparitaikinan annetaan kovettua jääkaapissa, joten sen voi tehdä valmiiksi jo leivontaa edeltävänä päivänä. Itse tehty taikina maistuu herkulliselta ja jos siihen haluaa uusia makuvivahteita se onnistuu helposti mausteita vaihtamalla.
Inspiraatiota piparkakkujen leipomiseen saa esimerkiksi Dansukker piparkakkuvideolta : http://www.youtube.com/DansukkerSuomi.
Hyviä repsetejä ja ideoita jouluun löytyy myös Dansukker Pop Up Pipari-ja Glögipajasta, joka järjestetään Helsingin keskustassa joulukuun kolmantena viikonloppuna 15.-17.12.2011. Kuluttajille avoimessa pop up-pajassa koetaan joulun parhaat tuoksut ja maut: tarjolla on itse tehdyillä makusiirapeilla maustettuja glögejä sekä paikan päällä leivottuja pipareita.
Jos kiinnostuit Dansukkerin Pop up pipari-ja glögipajasta osoite jossa tapahtuma pidetään on seuraava: Darwin Food Showroom & Kitchen Rikhardinkatu 4, Helsinki. Tapahtuman aukioloajat: To 15.12.2011 ja pe 16.12.2011 klo 14-18 ja La 17.12.2011 klo 11-15.
Helppo piparkakkutaikina:
Ainekset:
2 dl Dansukker tummaa siirappia
2dl Dansukker taloussokeria
4tl Meiran kanelia
2tl Meiran inkivääriä
2tl Meiran neilikkaa
250g voita
2 kananmunaa
9-10dl vehnäjauhoja
2tl soodaa
Valmiin taikinan määrä on 1,4kg, voit halutessasi puolittaa ohjeen. Itse tein tällä ohjeella suoraan.
Kiehauta siirappi, sokeri ja mausteet.
Lisää rasva ja hämmennä, kunnes se on sulanut. Anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita odotellessa sooda vehnäjauhoihin huolellisesti.
Lisää siirappiliemeen kananmunat ja viimeiseksi jauhoseos.
Sekoita hyvin, peitä taikina ja anna kovettua jääkaapissa mieluiten yön yli.
Kauli taikina jauhoitetulla työpöydällä 3-4 mm levyksi.
Ota taikinasta muotilla oma piparimallisi ja nosta ne leivinpaperoidulle uuninpellille ja paista 200 asteessa 7-12 minuuttia piparien koosta riippuen.
Anna jäähtyä.
Koristele luomuksesi Dansukker tomusokereilla.
Kuvat Juhlatar
Tekstin Lähde : Dansukker. (www.dansukker.fi).
Tässä kuvia piparkakkujen koristelusta.
Koristelen piparit tomusokeri-kananmunanvalkuais-seoksella. Massan värjään elintarvikevärillä.
Ensiksi aloitin punaisella värillä. Anna kuorrutteen kuivua tarpeeksi paljon, ennen kuin lisäät toisen värin, etteivät värit sekoitu keskenään.
Lahjapaketteja ja melkein valmiita joulupukkeja, suut vain puuttuu :)
Valmiita piparkakkuja.
Kommentit