Anteeksi tämä blogini hiljaisuus, on täytynyt paahtaa kouluhommien kanssa, ja sitten on jäänyt leipomisen kanssa ideat tosi vähäiseksi :D, eilen kyllä kaupassa ollessa pidin kermapurkkia kädessä, jotta leipoisko jotain mutta laskin sen takaisin kiltisti hyllylle, nyt kyllä harmittaa että se jäi sinne, tarvitsee varmaan kaivella jää- ja kuivakaappeja mitä ne ovat syöneet josko sitä kuitenkin jonkinlaista saisi leivottua :))
Tämän ohjeen lainasin mutikaisen mimmiltä, ja tämä oli ehdottomasti kaikkein kaikkein kaikken :D paras tiikerikakkuresepti mikä minun eteeni on sattunut, kiitos mimmille tästä :) tässä linkki mimmin kakkuun :Tästä!
Tiikerikakku
200 g rasvaa
200 g sokeria (n. vajaa 3dl)
4 munaa
250 g vehnäjauhoja ( 1 dl = n. 65 g)
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliini tai vaniljasokeria
0.75 dl maitoa
tiikeriraitaan:
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa tai kermaa
Valmistaminen:
- vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi
- lisää puolet munista, maito ja puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineksista ja sekoita rivakasti taikinaksi
- lisää loput munat ja kuivat ainekset ja sekoita taikinaksi
- ota kolmas osa taikinasta eri kulhoon ja sekoita siihen tiikeriraitaan tuleva kaakao ja maito
- laita voideltuun vuokaan ensin vaalea, sitten kaakaotaikina ja taas vaalea taikina
- nostele tai pyöräytä haarukalla halutessasi taikinoita hiemna sekaisin, itse en tee tätä vaan minusta kakkuviipaleeseen tulee ihan riittävän kaunis kuvio ilmankin
- paista kakku noin 2 litran voidellussa (jauhotetussa) vuoassa 150 - 170 asteen uunissa noin 1 tunti. Tarkista kakun kypsyys. Jäähdytä hieman ja kumoa.
Päälle sulatin taloussuklaata ja pienempi tytöistä ripotteli nompparellit :)<3
Oikein oikein hyvää Uutta vuotta blogini lukijoille, ja kiitos tuhannesti kuluneesta vuodesta!
Lumihuntu harson heittää, vanhan vuoden alleen peittää, on aika ystäviä kiittää, aihettahan paljon riittää. Entistä ihanampaa Uutta Vuotta!
Kommentit