Uudenvuoden aatoksi tein tällaisen mustikka-unelman, tähän kakkuun käytin makuna Biokian tuotteita (linkki).
Täällä aiempi postaukseni tuotteista : Marjamanifesti http://juhlatar.vuodatus.net/blog/3103528
Tässä kakussa käytin pelkästään mustikan makuisia tuotteita.
Kakku on tehty seuraavalla reseptillä:
1 (150g) pkt kaurakeksejä (murskattuna)
50g voita sulana
Sekoita keksinmurut sekä voi.
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele vuoan pohjalle ja hieman reunoille keksi-voi-sekoitus.
Nosta vuoka jääkaappiin n. 30 minuutiksi jotta pohja kerkeää kovettua eikä näin ollen sekoitu täytettä lisätessä täytteeseen.
Täyte:
6kpl liivetelehtiä
tilkka vettä
1prk Flora vispiä
1prk Flora Vanillaa (vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)
3rkl Biokian mustikkajauhetta
tomusokeria oman maun mukaan
n. 20-25g Biokian kuivattua mustikkaa
n. 20-25g Biokian suklaamustikkaa
Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä.
Vaahdota Flora vispi ja lisää vaahdotetun vispin sekaan mustikkajauhe sekä tomusokeria oman maun mukaan.
Vaahdota flora vanilla ja sekoita se mustikkaisen vispin sekaan, lisää täytteeseen vielä kuivattuja mustikoita ja suklaamustikoita.
Sulata liivatelehdet tilkassa vettä ja kaada liivate ohuena norona täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai 2-4 tuntiin.
Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse käytin taloussuklaata, kuivattuja mustikoita sekä suklaamustikoita.
Ja sitten mielipiteeni mustikan makuisista tuotteista: Nam! :), mustikkajauhe teki täytteestä ihan valtavan pehmeän mustikkaisen, täyte oli mielestäni niin hyvää että olisin voinut syödä sen pelkästään niin :). Maistoin jauhetta jo heti pussia aukaistaessa, ja se oli hyvää, voisin kuvitella että esim. maustamattoman jogurtin tai viilin kanssa tuo jauhe olisi myös todella hyvää, tarviikin kokeilla piakkoin.
Suklaamustikka oli tietenkin todella todella hyvää, noista taisi tulla suklaakarkeista se minun lemppari, ainakin siihen asti että kokeilen noita muita Biokian suklaamarja tuotteita :), kaverikin kehui ostaneensa joskus lentokentällä olevasta automaatista näitä suklaamarjoja ja kehui ja suositteli myöskin.
Kuivatut marjat menisivät pelkästään ihan noinkin naposteltavana, hyviä olivat nekin :) mustikasta ei turhaan sanota sen olevan supermarja, todella maukasta ja terveellistä :) tykkäsin kyllä. Täytyykin ruveta suunnittelemaan jo toisien marjatuotteiden (linkki) käyttämistä leivonnassa. Näistä varmasti kaikista saisi todella maistuvia hyydykekakkuja vaikka tällä ohjeella vaihtaen vain marjamakua, mutta kokeilen keksiä jotain muuta :) .
Suklaamustikka
Trooppinen suklaa-aromi tarjoaa täydellisen alkusoiton metsämättäiden raikkautta huokuvalle mustikalle. Seikkailunhaluinen maistelija huumaantuu kahden maun välissä eikä pian erota yhtä toisesta. Perimätiedon mukaan mustikka parantaa hämäränäköä ja rauhoittaa vatsaa. Villinä kasvanut mustikka sisältää moninkertaisesti enemmän antioksidantteja kuin viljelty mustikka.
Mustikkajauhe:
Mustikassa on runsaasti flavonoideja, karoteenia, B6- ja C-vitamiineja sekä magnesiumia. Mustikkaa on käytetty rohdoksena mm. punatautiin sekä nestettä poistavana, viilentävänä ja ravitsevana lääkkeenä. Mustikkajauheella tuot maailmankuulun superfoodin kätevästi osaksi ruokavaliotasi.
Kuivattu mustikka
Kuivatussa mustikassa on voimakas ja herkullinen aromi. Mustikassa on runsaasti flavonoideja, karoteenia, B6- ja C-vitamiineja sekä magnesiumia. Mustikkaa on käytetty rohdoksena mm. punatautiin sekä nestettä poistavana, viilentävänä ja ravitsevana lääkkeenä.
Kommentit