1325344279_img-d41d8cd98f00b204e9800998e1325344258_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uudenvuoden aatoksi tein tällaisen mustikka-unelman, tähän kakkuun käytin makuna Biokian tuotteita (linkki).

1325344304_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täällä aiempi postaukseni tuotteista : Marjamanifesti http://juhlatar.vuodatus.net/blog/3103528

Tässä kakussa käytin pelkästään mustikan makuisia tuotteita.

Kakku on tehty seuraavalla reseptillä:

1 (150g) pkt kaurakeksejä (murskattuna)

50g voita sulana

Sekoita keksinmurut sekä voi.

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja painele vuoan pohjalle ja hieman reunoille keksi-voi-sekoitus.

Nosta vuoka jääkaappiin n. 30 minuutiksi jotta pohja kerkeää kovettua eikä näin ollen sekoitu täytettä lisätessä täytteeseen.

Täyte:

6kpl liivetelehtiä

tilkka vettä

1prk Flora vispiä

1prk Flora Vanillaa (vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)

3rkl Biokian mustikkajauhetta

tomusokeria oman maun mukaan

n. 20-25g Biokian kuivattua mustikkaa

n. 20-25g Biokian suklaamustikkaa

Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä.

1325344443_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1325344473_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaahdota Flora vispi ja lisää vaahdotetun vispin sekaan mustikkajauhe sekä tomusokeria oman maun mukaan.

Vaahdota flora vanilla ja sekoita se mustikkaisen vispin sekaan, lisää täytteeseen vielä kuivattuja mustikoita ja suklaamustikoita.

Sulata liivatelehdet tilkassa vettä ja kaada liivate ohuena norona täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään tai 2-4 tuntiin.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse käytin taloussuklaata, kuivattuja mustikoita sekä suklaamustikoita.

1325344329_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja sitten mielipiteeni mustikan makuisista tuotteista: Nam! :), mustikkajauhe teki täytteestä ihan valtavan pehmeän mustikkaisen, täyte oli mielestäni niin hyvää että olisin voinut syödä sen pelkästään niin :). Maistoin jauhetta jo heti pussia aukaistaessa, ja se oli hyvää, voisin kuvitella että esim. maustamattoman jogurtin tai viilin kanssa tuo jauhe olisi myös todella hyvää, tarviikin kokeilla piakkoin.

1325344345_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklaamustikka oli tietenkin todella todella hyvää, noista taisi tulla suklaakarkeista se minun lemppari, ainakin siihen asti että kokeilen noita muita Biokian suklaamarja tuotteita :), kaverikin kehui ostaneensa joskus lentokentällä olevasta automaatista näitä suklaamarjoja ja kehui ja suositteli myöskin.

1325344360_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuivatut marjat menisivät pelkästään ihan noinkin naposteltavana, hyviä olivat nekin :) mustikasta ei turhaan sanota sen olevan supermarja, todella maukasta ja terveellistä :) tykkäsin kyllä. Täytyykin ruveta suunnittelemaan jo toisien marjatuotteiden (linkki) käyttämistä leivonnassa. Näistä varmasti kaikista saisi todella maistuvia hyydykekakkuja vaikka tällä ohjeella vaihtaen vain marjamakua, mutta kokeilen keksiä jotain muuta :) .

1325328210_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Suklaamustikka

Trooppinen suklaa-aromi tarjoaa täydellisen alkusoiton metsämättäiden raikkautta huokuvalle mustikalle. Seikkailunhaluinen maistelija huumaantuu kahden maun välissä eikä pian erota yhtä toisesta. Perimätiedon mukaan mustikka parantaa hämäränäköä ja rauhoittaa vatsaa. Villinä kasvanut mustikka sisältää moninkertaisesti enemmän antioksidantteja kuin viljelty mustikka.

1325682151_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mustikkajauhe:

Mustikassa on runsaasti flavonoideja, karoteenia, B6- ja C-vitamiineja sekä magnesiumia. Mustikkaa on käytetty rohdoksena mm. punatautiin sekä nestettä poistavana, viilentävänä ja ravitsevana lääkkeenä. Mustikkajauheella tuot maailmankuulun superfoodin kätevästi osaksi ruokavaliotasi.

1325328273_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuivattu mustikka

Kuivatussa mustikassa on voimakas ja herkullinen aromi. Mustikassa on runsaasti flavonoideja, karoteenia, B6- ja C-vitamiineja sekä magnesiumia. Mustikkaa on käytetty rohdoksena mm. punatautiin sekä nestettä poistavana, viilentävänä ja ravitsevana lääkkeenä.