Tällä lienee toinenkin nimi eli Victorian kiisseli. Meillä tykätään Pirkan riisivanukkaista. Joten mietiskelin sitten, että ihan kuin olisin jossain törmännyt ihan itsetehtyyn riisivanukkaaseen. Googlettamallahan niitä löytyikin useampi resepti. Päädyin kokeilemaan Dan sukkerin riisivanukasta http://www.dansukker.fi/fi/Reseptej%C3%A4/J%C3%A4lkiruuat/Kylm%C3%A4_riisivanukas_eli_Viktorian_kiisseli.aspx, hieman vain ohjetta referoiden :).



Elikkäs vanukkaan tein näin :

1 dl puuroriisiä
2dl kylmää vettä
4dl kylmää maitoa
½dl hienoasokeria
1tl sitruunanmehua
2dl kuohukermaa
1tl vaniljasokeria

Mittaa riisi ja vesi kattilaan, kiehuttele koko ajan sekoitellen niin kauan, että vesi on lähes kokonaan imeytynyt riisiin. Lisää maito ja jatka keittämistä, puuro on valmis kun maito on imeytynyt riisiin, lisää puuron sekaan hienosokeri. Jäähdytä puuro.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla ja sitruunamehulla. Sekoita jäähtynyt riisipuuro kermavaahdon sekaan. Annostele vanukas annoskulhoihin ja lisää vanukkaan päälle mansikka-/ muuta haluamaasi hilloa, ja nosta jääkaappiin vielä n. 1. tunniksi jotta vanukas kylmenee kunnolla. Nauti.