1942846.jpg

Pohja:
250 g voita
2 dl sokeria
4 kpl kananmunaa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/2 dl mantelirouhetta/pähkinärouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 dl vahvaa kahvia
 
Täyte:
kuningatarhilloa/vadelmahilloa
 
Päälle:
1,5dl vanilijakastiketta vaahdotettuna
1,5dl kermaa vaahdotettuna
2 rkl kaakaojauhetta
0.5dl kuumaa vettä
3 liivatelehteä
 
Koristeeksi
Suklaalehtiä 
 
(vink vink!!! Ennen täytteen laittoa voit kostuttaa pohjaa esim. maidolla, vedellä... sillä täyte itsessään ei kamalan paljon pohjaa kostuta, minua itseä ei haitannut vaikka leivos ei ollutkaan niin kostea kuin normaalileivos, vaan pikemminkin saman tyylinen kuin mokkapalojen pohja.. ja tämä leivos on sellainen, että päivä päivältä paranee maku, eli kannattaa malttaa pitää se yön yli ainakin jääkaapissa ja aamusta vasta maistaa ;) )
 
Ohje:

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan kahvin kanssa. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.

2. Kumoa kypsä pohjalevy sokeroidun leivinpaperin päälle ja leikkaa kahteen osaan. Levitä hillo toiselle levylle ja nosta toinen levy kanneksi. 

3. Vaahdota vanilijakstike ja lisää sekaan kaakaojauhe. Sulata kylmässä vedessä (n.10min) pehmennetyt ja vedestä puristetut liivatteet puoleen desiin kuumaa vettä. Lisää liivateseos ohuena norona vaniljakaakaovaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja sekoita. Nostele kermavaahto varovaisesti vaniljakaakaoseoksen sekaan. Levitä valmis seos leivoslevyn päälle ja laita levy jääkaappiin puoleksi tunniksi. Leikkaa valmiiksi leivospalasiksi ja koristele.