Kuva kummitytön 2-vuotis syntymäpäivien muusta tarjoilusta. Kuvassa mokkapalat, vaniljakiisselillä täytetty kääretorttu, Hunnutettu päärynäkakku ja aivan takana juustokakku.
1941384.jpg
 
 
Vanilijakiisselillä täytetty kääretorttu
 
4 kananmunaa
2dl sokeria
1dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
 
Täyte:
 
1 kananmuna
1dl sokeria
1 dl vettä
1rkl perunajauhoja
1tl vanilijasokeria
100g voita
 
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita
Perunajauhot, vehnäjauhot, ja leivinjauhe ja lisää munavaahtoon.
Kaada taikina leivinpaperille. Paista vaaleanruskeaksi 200 asteesse
noin 7 min. Kumoa jäähtymään.
 
Vatkaa kattilassa kananmunia, lisää sokeri  ja sekoita perunajauhot
kylmään veteen ja lisää kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes
kiisseli kiehahtaa. Jäähdytä kiisseli. Mausta vanilijasokerilla. Vatkaa pehmentynyt voi vaahdoksi ja lisää
kiisseli pieninä erinä joukkoon. Levitä täyte torttupohjalle ja kiedo se rullaksi.
 
 
Kuvassa olevan juustokakun ohjeen löydät TÄÄLTÄ
 
Hunnutettu päärynäkakku
 
Muropohja
200g voita
4-5 rkl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
 
Täytteeksi:
1 prk säilyke päärynää
 
Huntu:
3 munan valkuaista
1 sokeria
 

Kauli murotaikina sopivaksi levyksi leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan pohjalle. Pistele levy haarukalla ja kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa 10 minuuttia.

Valuta sillä aikaa tölkkipäärynät siivilän läpi ja leikkaa haluamasi kokoisiksi viipaleiksi ja lado päärynät pohjan päälle.

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sekoittaen sokeri. Lisää marenki lusikalla päärynöiden päälle hunnuksi (korkeaksi kedoksi joka peittää päärynät kokonaan).

Jatka kakun kypsentämistä uunin alaosassa vielä 15-20 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.

Tarjoile kakku jäähtyneenä