1941456.jpg

Olen aina ollut aika arka leipomaan ihan tavallista pullaa. Tässä kodissa tämä on toinen kerta kun teen ihan peruspullaa..

Kaipa arkuus johtuu siitä että joskus kun on tullut leivottua on pullista tullut kovia ja kittanoita. Äiti sitten joka on muutens maailman paras pullan leipoja opasti jotta täytyy jättää taikina todella löysäksi jotta saat pullat nousemaan tarpeeksi paljon ja jotta pullista tulee pehmeitä näin kotioloissa. Leipomossahan pulla nousee vaikka ois kuinka kovaa taikinaa kun niillä on ne nostatus kaapit.

Vinkkinä voisin sanoa jotta kotioloissa hyvä pullien nostatuspaikka on tiskikoneen kohdalla tiskipöydällä silloin kun  tiskikone on käynnissä..meillä ainakin tiskikone lämmittää siitä kohtaa tiskipöydän ja pullat nousee iloiten.

Mutta tässä oisi ekana pulla taikinan resepti:

Taikinasta tulee n.35kpl

5 dl maitoa kädenlämpöisenä

50g hiivaa

1 tl suolaa

1 kananmuna

1rkl kardemummaa

2 dl sokeria

n.13 dl vehnäjauhoja

150g pehmeää voita

Täytteeksi:

Kanelisokeria ja pehmeää voita

Voiteluun: muna

pinnalle : raesokeria

Uuni 200 asteeseen.

Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.

Lisää jauhoja vähitellen kokoajan reippaasti vatkaten. Kun olet lisännyt jauhoista noin puolet lisää tässä välissä pehmeä rasva. Lisää loput vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa niin että se irtoaa vuoan reunoilta. Anna taikinan kohota liinan alla noin. kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina 4 osaan ja kauli taikina levyksi johon lisää voi ja kanelisokeri. Rullaa taikina levy rullaksi ja leikkaa veitsellä palasiksi ja asettele hieman pullaa painaen leivinpaperin päälle pellille. Kohota pullat hyvin ennen uuniin laittoa. Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja koristele raesokerilla. Paista 200 asteessa n.10minuuttia.

Tässä ensimmäinen pellillinen pullia valmiina...

766402.jpg