Mustikkapehmikset á la juhlatar. Laitoin hieman erillalailla pehmiksen mitä ohjeessa sanottiin, oli TODELLA HERKULLISTA, kannattee kokeilla. Helppoa ja hyvää.

1941543.jpg  1941548.jpg

 

1941552.jpg

Viileä mustikkapehmis  (ohje Pirkan napero sivuilta)

7 annosta

1 tlk (2dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (voit korvata tämän myös kuohukermalla niin ei tuu niin makiaa)

n.200g mustikoita

2rkl tomusokeria

1 munanvalkuainen

1rkl kylmää vettä

Vatkaa vaniljakastike/kerma vaahdoksi. Sekoita monitoimikoneessa leikkuuterällä mustikat, tomusokeri, valkuainen ja vesi. Jos seos on rakeista, pysäytä kone, lisää tilkka vettä ja kaavi mustikat reunoilta kulhon pohjalle. Anna koneen käydä hetki, jotta mustikkaseoksesta tulee kuohkeaa.

Kaada mustikkaseos vaniljaisen vaahdon joukkoon ja sekoita kevyesti nuolijalla niin, että mustikkapehmis jää raidalliseksi. Annostele laseihin ja koristele halutessasi tuoreilla mustikoilla.säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti