Mustikkapehmikset á la juhlatar. Laitoin hieman erillalailla pehmiksen mitä ohjeessa sanottiin, oli TODELLA HERKULLISTA, kannattee kokeilla. Helppoa ja hyvää.
Viileä mustikkapehmis (ohje Pirkan napero sivuilta)
7 annosta
1 tlk (2dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (voit korvata tämän myös kuohukermalla niin ei tuu niin makiaa)
n.200g mustikoita
2rkl tomusokeria
1 munanvalkuainen
1rkl kylmää vettä
Vatkaa vaniljakastike/kerma vaahdoksi. Sekoita monitoimikoneessa leikkuuterällä mustikat, tomusokeri, valkuainen ja vesi. Jos seos on rakeista, pysäytä kone, lisää tilkka vettä ja kaavi mustikat reunoilta kulhon pohjalle. Anna koneen käydä hetki, jotta mustikkaseoksesta tulee kuohkeaa.
Kaada mustikkaseos vaniljaisen vaahdon joukkoon ja sekoita kevyesti nuolijalla niin, että mustikkapehmis jää raidalliseksi. Annostele laseihin ja koristele halutessasi tuoreilla mustikoilla.säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti
Kommentit