Ihastuin tuohon koristemassaan viimeksi kun sitä tein. Sitä on hirmu hyvä käyttää marsipaanikoristeiden tukena, koska se kuivuu nopeesti ja myöskin kovettuu aikalailla. Eilen illalla tein sitten jääkaappiin tätä samaa sokerimassaa, josta niin tykkäsin =)

Tässä ohje sokerimassalle Ullanunelma (linkki)- blogista.

1942419.jpg

 

Koristemassa


4 liivatelehteä
500- 600 g tomusokeria
2 rkl kiehuvaa vettä

1 rkl sitruunanmehua

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

Kiehauta vesi ja sitruunanmehu.

Liota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kiehuvaan nesteeseen, sekoita tomusokerin kanssa tasaiseksi massaksi.

Säilytä ilmatiiviiseen kelmuun käärittynä jääkaapissa.

Tässä hiukan kuvia siitä miten nämä kukat sai alkunsa ja mitä työvälineitä käytin.

Tämä osa marsipaanityövälineissä on minusta hirmu kätevä oikeestaa joka paikkaan. Sillä saa painettua ohuita kuvioita, ja onkin varmaan omiaa juuri tekemään lehtiin oikeannäköiset kuviot.

1942420.jpg

 

Tällä pallomaisella päällä saat kukkiin hiukan eloa. Pyörittämällä keskustaa saat terälehdet nousemaan kupiksi ja tällä on hyvä myös pyöritellä hiukan kukan terälehtiä, etteivät jäisi tasapaksuiksi (nim. kokemusta on :) en pyöritellyt näissä kukissa ja sen huomaa ´=D) 

1942421.jpg

 

Pyöritä koristemassasta pienehkö pallo johon upotat kukan emit ja paina palloa hiukan kukkaan kiinni, että varmasti pysyy.

 

1942422.jpg

 

Ja sitten kukka kuivamaan, mie käytän meillä tällaisia snapsilaseja joihin olen sisälle sullonut hiukan foliota. Kukka kuivahtaa täyskuivaksi noin tunnissa, mutta kestää käsittelyä jo aikaisemmin. Sitten vain joko pölyvärillä tupsuttelet väriä kukan lehtiin ja keskustaan tai sitten maalat pensselillä ja elintarvikevärillä kuten minä tein.

1942425.jpg

Samat työvälineet joita muotoilussa käytin löydät TÄSTÄ!