Tein tänään pullataikinan ja taikinasta syntyi laskiaispullia, kanelikierrepullia sekä voisilmäpullia. Hyvän makuisia olivat minun mielestäni kaikki.. ja näytti ne uppoavan aika hyvin lopullekkin porukalle :)

Tässä ensiksi pullien teko-ohje:

Taikinasta tulee n.35kpl

5 dl maitoa kädenlämpöisenä

50g hiivaa

1 tl suolaa

1 kananmuna

1rkl kardemummaa

2 dl sokeria

n.13 dl vehnäjauhoja

150g pehmeää voita

Täytteeksi:

Kanelisokeria ja pehmeää voita

Voiteluun: muna

pinnalle : raesokeria

Uuni 200 asteeseen.

Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.

Lisää jauhoja vähitellen kokoajan reippaasti vatkaten. Kun olet lisännyt jauhoista noin puolet lisää tässä välissä pehmeä rasva. Lisää loput vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa niin että se irtoaa vuoan reunoilta. Anna taikinan kohota liinan alla noin. kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo haluamasi muotoisiksi pulliksi. Kohota hyvin, voitele kananmunalla ja ripottele pintaan raesokeria.

Paista 200 asteessa n.10minuuttia.

______________________________________________________________

1943347.jpg

Laskiaispullat tehdään näin:

Leivotaan pullataikinasta pyöreitä pullia, voidellaan kananmunalla ja ripotellaan raesokeria pinnalle. Leikkaa valmiista ja jäähtyneestä pullasta "hattu" pois, Laita pullan sisälle mansikkahilloa/mantelimassaa ja pursota kovaksi vaahdotettua kuohukermaa pullan päälle renkaan muotoon. Nosta pullan "hattu" takaisin päälle. Voit halutessasi myös ripotella päälle tomusokeria.

_______________________________________________________________

Kanelikierrepullat tehdään näin:

1943345.jpg

Kauli taikinasta levy, levitä levyn pintaan voita ja ripottele päälle reilusti kanelisokeria. Rullaa levy pitkäksi rullaksi ja leikkaa rulla pieniksi paloiksi. Asettele pullat leivinpaperin päälle niin, että rullan irtonainen sivu jää pullan alle. Kohota pullat hyvin, voitele kananmunalla ja ripottele raesokeria päälle.

______________________________________________________________

Voisilmäpullat tehdään näin:

1943343.jpg

Leivo taikinasta pyöreitä pullia. Nostele leivinpaperin päälle pellille ja anna pullien kohota rauhassa. Kun pullat ovat nousseet tarpeeksi, tee pullien keskelle kolo, johon lisää nokare voita. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.