Ohjeen löysin vanhasta kotitalouskirjasta
Mittaa maito kattilaan ja kiehauta se kiehuvaksi. Sekoita maidon kuumentuessa suurus eli kylmään maitotilkkaan perunajauhot. Nosta kattila levyltä. Sekoita kuumaan maitoon ensin sokeri, sitten pohjaa myöten sekoittaen ja hitaasti nauhana kaataen suurus. Sekoita kunnes maito alkaa saeta. Nosta kattila kuumalle levylle ja kiehauta kerran sekoittamatta. Kiisseli on valmista, kun siitä pulpahtaa pinnalle pari kuplaa. Nosta kattila levyltä ja sekoita kiisseliin vaniljasokeri ja lisää sokeria, jos haluat. Ripottele sitten sen pintaan vielä hiukan sokeria kuortumisen estämiseksi. Jäähdytä kiisseli haaleaksi ja kaada kiisseli kulhoon. Peitä kulho kelmulla tarjoamiseen asti. Tarjoa kiisselin lisänä haluamaasi hilloa. Itse käytin Ikeasta ostettua kuningatarhilloa.
Kommentit