Tämän reseptin bongasin fazerin Suklainen keittiö sivuilta (linkki).

Vaikka nimestä voisi päätellä ei tässä kakussa käytetä mitään juustoon viittaavaa, ei edes tuorejuustoa :)

 

1949903.jpg

1949902.jpg

SUKLAAKORISTEEN TEIN TÄLLAISELLA MUOTILLA!

Marianne-kakku

pohja:
200 g suklaakeksejä rouhittuina (esim. cookieseja)
50 g sulatettua voita

täyte:
2 dl vispikermaa
120 g Marianne Crush -rouhetta
200 g maitorahkaa
5 liivatelehteä
1 dl kiehuvaa vettä

pinnalle:
400 g marjoja (esim. vadelmia tai mansikoita)
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl punaista mehua

Sekoita keksimurut ja sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon murskatut mariannet sekä rahka. Liota liivatelehtiä n. 5 min. runsaassa kylmässä vedessä. Purista ylimääräinen vesi pois ja yhdistä liivatteet yhteen desiin kiehuvaa vettä. Liuota liivateseos marianne-vaahtoon ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia.

Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kera. Liota liivatelehtiä viisi minuuttia runsaassa kylmässä vedessä. Purista vesi pois ja sulata liivatteet kiehuvaan mehuun. Lisää liivateseos survottujen marjojen sekaan. Kippaa marianne-kerroksen päälle ja hyydytä jääkaapissa useita tunteja tai yön yli.