Löysin ihanien kuningatartäytteisten laskiaispullien ohjeen uusimmasta pirkka-lehdestä. Saman ohjeen löydät myös täältä (linkki), elikkäs tuosta ohjeesta otin sitten mallia täytteen suhteen. Pullat tein omalla jo tutuksi tulleella ohjeella, elikkäs tällä:
5 dl maitoa kädenlämpöisenä
50g hiivaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
1rkl kardemummaa
2 dl sokeria
n.13 dl vehnäjauhoja
150g pehmeää voita
Voiteluun: muna
pinnalle : raesokeria
Uuni 200 asteeseen.
Lisää kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna.
Lisää jauhoja vähitellen kokoajan reippaasti vatkaten. Kun olet lisännyt jauhoista noin puolet lisää tässä välissä pehmeä rasva. Lisää loput vehnäjauhot ja vaivaa taikinaa niin että se irtoaa vuoan reunoilta. Anna taikinan kohota liinan alla noin. kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois. Leivo haluamasi muotoisiksi pulliksi. Kohota hyvin, voitele kananmunalla ja ripottele pintaan raesokeria.
Paista 200 asteessa n.10minuuttia.
Täytteen tein näin:
2dl kuohukermaa
tomusokeria oman maun mukaan
1prk maitorahkaa
3dl mustikoita
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta se tomusokerilla. Lisää sekaan maitorahka ja jäiset mustikat, vatkaa sähkövatkaimella sekaisin, kuitenkin vain sen verran, että osa mustikoista jää kokonaisiksi.
Leikkaa pullista "hattu" pois ja täytä pullat rahkalla. Voit halutessasi myös ripotella tomusokeria lopuksi päälle.
Kommentit