Tämä on ihan perussuklaakiisseli, mutta ihan ensimmäistä kertaa tein tätä. Anoppilassa on tätä tullut syötyä, ja tänään sitten ajattelin, että etsin käsiini kiisselin ohjeen (ohje täältä) ja kokeilen sitä itsekkin. Ei helpompaa ohjetta voi olla. Kiisselin kanssa saa vain olla todella tarkkana, ettei se pala pohjaan.. on nimittäin todella herkkä, vähän samanlainen kuin jos keittää kuumaa kaakaota :) Elikkäs tässä tilanteessa on parasta käyttää paksupohjaista kattilaa.

1949662.jpg

Päälle ripottelin murennetun mariannekarkin, joka sopii kiisselin kanssa mielestäni todella hyvin.Tuo kuvassa näkyvä ihana sydän on tällainen uutuus :) (linkki), joten tällaisena sopisi hyvinkin ystävänpäivä jälkkäriksi rakkaalle. Minä tykkään lisätä suklaakiisselin joukkoon kylmää maitoa.

 

8dl maitoa

4rkl perunajauhoja

1/2dl tummaa kaakaojauhetta

1dl sokeria

1 1/2tl vaniljasokeria

Mittaa kattilaan maito, perunajauho sekä sokeri-kaakaojauheseos. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Anna kiehua 2-3 min. Lisää vaniljasokeri. Laita kattila kylmään veteen, sekoittele ja jäähdytä.