1948952.jpg

Laattoihin kirjoitin punaisella elintarviketussilla tekstin (linkki)

En alkanut sen tarkemmin napsimaan joka tekovaiheesta kuvaa, mutta tässä nyt pari sellaista yleistä tapaa, missä järjestyksessä minä ruusut teen.

1948950.jpg

Ensiksi kaulitsen marsipaanin levyksi. Ja otan tyllan isommalla päällä tarpeellisen määrän pyöreitä paloja, nyt kun kyseessä olivat pienet ruusut, on myös tylla pienempi kuin normaalin kokoisessa ruusussa.

1948948.jpg 

Yleensä minulla menee noin 8-10kpl terälehtiä aina yhteen kukkaan.  Kuvassa näet myös työvälineen millä ohennan pyöryläiset terälehden muotoon. Kaikkista parhain olisi, jos kädet ovat mahdollisimman kylmät :) tällöin ei ruusuja tehdessä marsipaani ala sulaamaan käsissä. Tänään ihme ja kumma tälläisella vilukissalla olikin lämpöisät kädet ja käsiä sai olla jauhottamassa ja pesemässä kokoajan :)

Kun kaikki pyörylät on ohennettu terälehdiksi, on helppo ja nopea koota ne ruusuiksi. Tuolla kuvassa näkyvällä veitsen näköisellä oli myös todella helppo leikata ruusun kannat tasaiseksi, että pysyvät pystyssä.

1948943.jpg

Tässä valmiit ruusut. Alusta on tehty vain niin, että kaulitsin luonnonvaaleaa marsipaania levyksi ja otin pyöreällä muotilla siitä palat. Ruusun vihreät lehdet tein tällaisen silikonilevyn avulla, ja koristeen kokosin niin, että ensiksi laitoin alustaan vihreät lehdet kiinni, ja sen jälkeen asettelin ruusut päälle.

1948942.jpg

Ruusut ja ruusujen lehdet sain kiinnitettyä tässä kuvassa olevalla piikinmuotoisella työvälineellä, painoin piikin ruusun läpi parista kohtaa ja se kiinnitti kukan hyvin kiinni alustaansa kuten myös lehdet. Ei tarvinnut yrittää liimailla niitä vedellä :) Kuvassa näkyy myös muut työvälineet joita käytin ruusujen valmistuksessa. Työvälineet, kuten myös alustat joiden päällä valmiit koristeet ovat, tulivat tällaisen setin mukana (linkki). Värit ovat wiltonin värejä (linkki)