Löysin yhteishyvän ruokamaailma sivuilta kivan tuntuisen moussen teko-ohjeen (linkki).

1948913.jpg

Tuli todella hyvää ja todella suklaista.. käytin normaalisuklaalevyn ohjeessa mainitun taloussuklaan tilalta, ja jätin konjakin pois.

6 annosta

200 g taloussuklaata
50 g voita tai margariinia
2 keltuaista
2 rkl konjakkia halutessasi
2 valkuaista
3 dl kuohukermaa

1. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sulaa. Nosta kattila pois liedeltä.

2. Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. Mausta seos halutessasi konjakilla ja anna jäähtyä.

3. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi.

4. Sekoita vaahdot varovaisesti suklaaseokseen. Jaa vaahto annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin.

1948911.jpg

Koristeluun käytin tällaisia meriaiheisia koristeita, jotka valmistin sokerimassasta (linkki), tällaisella muotilla (linkki)