Mulla oli kaappien kätköissä smartieskarkkeja, ja muistinkin nähneeni Nyytin blogissa (linkki) smartieskeksien ohjeen. Joten kävin nappaamassa ohjeen sieltä. Kiitos Nyytille, näitä harkitaan kyllä vakavasti Siljan kaksivuotis synttäreille :)

 ((Näitä smartieskarkkeja myydään meillä ainakin ruotsin puolella isoissa pusseissa, jotka sisältää sitten tosi monta pientä rasiaa karkkeja.))

1948894.jpg

Joitain muutoksia tein ohjeeseen..joten kirjoitan tähän ylös reseptin niin kuten itse sen tein (*esim.murskasin karkit ennen taikinaan laittoa). (alkuperäisen ohjeen löydät nyytin blogissa linkin alta!)

100g pehmeää voita

2dl hienoasokeria

1 muna

1/2tl vanilliinisokeria

2 1/2dl vehnäjauhoja

1/2tl soodaa

1/4tl suolaa

2rkl kaakaojauhetta

1  1/2dl (5kpl pientä rasiaa) Smarties karkkeja

     *murskasin smarties karkit ennen taikinaan laittoa pienemmiksi.

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna ja vaniljasokeri ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhoihin sooda,suola, kaakaojauhe ja smartieskarkit. Kaada seos voivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.

Pyöritä taikinasta pallosia ja litistä pallot pellille, leivinpaperin päälle. Paista keksejä 175 asteessa noin 15 minuuttia,kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet reunoiltaan, mutta ovat vielä keskeltä pehmeitä. Anna keksien jäähtyä ennen kuin siirrät niitä.

1948892.jpg

yritin tehdä kekseistä mahdollisimman pienokaisia, ja sainkin tästä taikinasta tehtyä noin 35kpl keksejä.