Tämä kerrosjälkkäri koostuu kahdesta eri kiisselistä.

1947576.jpg

Vaniljakiisseli (Alkuperäisen ohjeen löydät TÄÄLTÄ)

5dl maitoa

1rkl sokeria

2-3rkl perunajauhoja

1 keltuainen

1 tl vaniljasokeria

 Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa liedellä sekoittaen sitä, lisää sokeri. Ripottele suuruste ja anna kiehahtaa hetki (1 min). TAI lisää sokeri ja tilkkaan maitoa liuotettu perunajauho hyvin sekoittaen kiehuvaan maitoon. Älä kuumenna enää.

Sekoita kastikkeeseen keltuainen ja vaniljasokeri ja anna kastikkeen jäähtyä.

Appelsiinikiisseli (alkuperäisen ohjeen löydät TÄÄLTÄ)

1 ltr Appelsiinimehua (7dl appelsiini täysmehua+3 dl vettä)

3/4 dl perunajauhoja

3/4dl Sokeria (itse laitoin 1dl )

3 (n.750g) Appelsiinia

 

Kaada kattilaan appelsiinimehu. Lisää perunajauhot ja sokeri. Sekoita hyvin. Kuumenna koko ajan rauhallisesti sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa.
Kaada kulhoon jäähtymään. Ripottele pinnalle sokeria.
Pese appelsiinit ja kuori isolla veitsellä hedelmälihaan asti. Leikkaa kalvottomiksi lohkoiksi. Puolita lohkot ja lisää kiisseliin.