Reseptikirjan aarteista löydetty ohje. Sämpylöistä tuli kyllä tosi kuohkeita ja pehmeitä tällä taikinalla!

1948832.jpg

Taikinasta tulee noin 25kpl sämpylöitä.

5dl maitoa

3kpl isoa  porkkanaa raastettuna hienoksi

1.Sekoita porkkanaraaste maidon sekaan ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi paksupohjaisessa kattilassa.

 

50g hiivaa

2tl suolaa

2.liota suola ja murennettu hiiva maitoporkkanaseokseen.

 

4dl vehnäjauhoja

100g pehmeää voita

9dl Myllärin sämpyläjauhoseosta

3. Lisää seokseen vehnäjauhot, ja sekoita taikina käsin sekaisin.

4. Lisää pehmeä voi ja 2dl sämpyläjauhoseosta. Alusta taikinaa käsin. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina valmiiksi, taikinan tulee jäädä löysähköksi, jotta sämpylöistä tulisi valmiina kuohkeita. Anna taikinan kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.

5. Leivo taikina sämpylöiksi. Ja anna kohota pellillä ennen paistoa kaksinkertaiseksi. (Tein sämpylöiden päälle terävällä keittiöveitsellä 3 viiltoa, ennen kuin sämpylät kerkesivät kohota.)

6. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa noin 10-15 minuuttia, riippuen sämpylän koosta.

(vink. jos haluat sämpylöihisi rapean kuoren niin voitele sämpylät ennen paistamista vedellä.)