edit: pari päivää vielä aikaa osallistua kilpailuun! kilpailuun pääset tästä (linkki)
Tätä Bannofee-nimistä kakkua olen tehnyt aiemminkin. Alkuperäinen ohje on löydetty Ullan elämä makeaksi blogista (linkki). Nyt vain halusin kokeilla samaa kakkua, mutta laitoin banaanin tilalle mansikkaa. Toimi oikein hyvin :)
Tässä bannofee-tortun ohje sillä tavoin miten sen tällä kertaa valmistin:
Pohja:
- 300 g Digestive-keksejä
- 100 g voita
Täyte:
- 397 g kondensoitua maitoa
- mansikoita
- 2 dl vispikermaa
- 2 tl vaniljasokeria
Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta.
Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi.
Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
KAIKKEIN PARAS APUVÄLINE KAIKKEEN TÄLLAISEEN LEVITTÄMISEEN ON TUOLLAINEN PIENI KULMALASTA. KÄYTÄN TÄTÄ TODELLA PALJON, OIKEASTAAN AINA KUN TARVITSEE TÄYTTEITÄ LEVITTÄÄ JA KAKKUJA KUORRUTTAA. LÖYDÄT KULMALASTAN MYYNNISTÄ TÄÄLTÄ (LINKKI)
Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
Lisää mansikoita toffeen päälle,
peitä torttu kermavaahdolla ja asettele mansikoita kermavaahdon päälle.
Kommentit