Kotona leivotun pullan tuoksua ei voita kyllä mikään :) onkin vierähtänyt jonkin verran aikaa, että olen leiponut pikkupullia. Nyt leivoin sitten kun satuin muistamaan kaupasta ostaa hiivaa :)
Taikinasta tulee n.35kpl
5 dl maitoa kädenlämpöisenä
50g hiivaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
1rkl kardemummaa
2 dl sokeria
n.13 dl vehnäjauhoja
150g pehmeää voita
Voiteluun: muna
pinnalle : raesokeria
Uuni 200 asteeseen.
Tällaisia pullia sitten tein :)
kaneli-sokerisarvia:
Kauli taikina levyksi, leikkaa taikinasta kolmioita.
Levitä sulaa rasvaa ohuelti taikinakolmioille, ripottele pinnalle melko runsaasti vaniljasokeria,kanelia ja sokeria. Kääri kolmiot kulmittain (leveästä reunasta terävään kulmaan) rullalle, nipistä saumakohta aina jokaisen rullan alle ja käännä rullat sarviksi. Anna sarvien kohota uudelleen noin puoli tuntia peitettynä lämpimässä paikassa. Voitele munalla, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.
sokeririnkilät kuvan oikeassa reunassa. Kanelikierteet paperisissa vuoissa.
Sokeririnkilöitä: Pyöritä taikinasta pikkusormen paksuista nauhaa, kierrä se kaksinkerroin kierteelle ja yhdistä rinkiläksi.
Kanelikierteet paperivuoissa:
Levitä taikinalevyille kerros pehmeätä voita, kanelia ja sokeria niin, että se peittää levyt kokonaan.Kääri levyt kapeammasta reunasta venyttäen tiukalle rullalle. Nipistä rullan saumakohta kiinni ja jätä se rullan alle. Leikkaa rullasta viipaleita. Laita viipaleet leikkauspinta ylöspäin paperisiin muotteihin.
Tässä kuvassa kanelikierteet ilman vuokia.
.......................................................................................
LISÄÄN TÄHÄN POSTAUKSEEN MYÖS:
Aiemmin tekemäni laskiaispullat sekä kanelikierteet
Kommentit