Lisää synttäreiden tarjoiluja..

2078633.jpg

Hyydykekakun tein vesililja nimiseen reunavuokaan (linkki).

 

Tein kakun omalla ohjeellani :) eli sitä mukaa kun tein niin kirjoitin myös reseptiä ylös :)

500g murennettuja piparkakkuja

75g sulatettua voita

 

murenna piparkakut pieneksi muruksi, sekoita piparimurun joukkoon sula voi. Vuoraa vesililja vuoan toinen puoli kelmulla ja aseta vuoka tasaiselle alustalle (esim leikkuulauta on hyvä alusta) . Levitä piparimuru-voi-seos vuoan pohjale ja hiukan reunoille. Laita vuoka jääkaappiin jotta pohja jähmettyy.

 

1 pieni prk päärynöitä sokeriliemessä

Valuta päärynöistä liemi, pilko päärynät pieniksi palasiksi. Asettele päärynän palaset jähmettyneen keksipohjan päälle, nosta vuoka takaisin jääkaappiin.

Täyte:

2prk päärynöitä sokeriliemessä (säilytä liemi)

200g maustamatonta tuorejuustoa

3dl Valon hedelmäpommi jogurttia

1/2 dl tomusokeria

1 1/2dl päärynän sokerilientä

8 liivatetta

2 1/2dl vispikermaa

1/2dl tomusokeria

Paloittele päärynät. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla.

Sekoita tuorejuusto, tomusokeri ja hedelmäpommi-jogurtti keskenään. Sulata liivatteet kuumennettuun päärynäliemeen. Anna liivateliemi hiukan jäähtyy ja kaada sen jälkeen se ohuena nauhana tuorejuustojugurtin sekaan. Lisää täytteeseen päärynän palat. Anna täyte jähmettyy hiukan jonka jälkeen lisää sievästi nostellen sekaan kermavaahto.

Lisää täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin noin 1 tunniksi hyytymään. 

(Täytteeseen lisäsin hiukan punaista väriä, saadakseni täytteestä enempi vaaleanpunaisemman värisen (linkki)).

Päällimmäisen kerroksen tein seuraavalla tavalla :

4 dl päärynämehua (eli 2kpl pirkan päärynä trippimehua)

6dl liivatelehteä

keltaista elintarvikeväriä (linkki)

Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata ne kuumennettuun päärynämehuun. Anna liemi jäähtyy hiukan, jonka jälkeen kaada varovaisesti liemi kakkuun päällimmäiseksi. Laita kakku jääkaappiinn vielä ainakin tunniksi, kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä, jolloin keksipohjakin on hiukan pehmentynyt.

Irrota kakku varovasti pienen paletin (linkki) avulla. Nosta reunavuoka pois kakun ympäriltä ja koristele haluamallasi tavalla.

2078634.jpg

Kakkua koristivat huippu suloiset keijukaistikut, jotka löydät myynnistä täältä (linkki), sekä vaaleanpunaiset sokerihelmet (linkki).

2078632.jpg

Tällaiselta näytti kakku leikattuna.