Tämän kakun tein joulutervehdyksenä tyttöjen isomummolle ja -papalle.

2159606.jpg

200 g huoneenlämpöistä voita

2dl fariinisokeria

1dl hienoasokeria

3kpl kananmunia

1 1/2 dl kuohukermaa

1/2dl glögiä

4 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

4 tl kanelia

1/2 dl pähkinärouhetta

 

Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi.

Sekoita munat taikinaan yksitellen kokoajan vatkaten.

Sekoita vehnäjauho, kaneli ja leivinjauhe keskenään. Sihtaa ne taikinaan.

Sekoita kerma ja glögi keskenään. Lisää kermaglögi seos pienissä määrissä taikinaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pähkinärouhe ja sekoita puukauhalla taikina sekaisin.

Voitele ja korppujauhota vuoka. Paista kakku 175 asteessa noin 1h. kokeile kakun kypsyyttä tikulla.

Anna kakku jäähtyy vuoassaan. Kumoa kakku tarjoilualustalle.

2159607.jpg

Sulata suklaata vesihauteessa. Pursota suklaa nätisti kakun päälle. Suklaan pursotuksessa kätevä apuväline on TÄMÄ (linkki).

Ripottele päälle pähkinärouhetta ja sokerihelmiä (linkki)

2159608.jpg

Nosta kakku yön yli jääkaappiin jotta suklaa jähmettyy ja maut tasaantuvat.

Lisäsin vielä tekemiäni tryffelimakeisia (linkki) kakun keskustaan ja pakkasin kakun sellofaaniin.