Tällaisella kakulla herkuttelimme aattoiltana.

2174932.jpg

POHJA
 
6 munaa
3 1/2 dl sokeria
2tl vanilijasokeria
5dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojuhetta
 
TÄYTE
 
400g After Eight suklaata
8dl kermaa
3 liivatelehteä
1tl vanilijasokeria
 
KORISTELUUN
 
2dl kermaa
10 palaa After Eight suklaata
 
Täyte tehdään päivää aikaisemmin.
Säästä 10 palaa suklaata koristelua varten. Sulata loput
suklaat kerman ja vanilijasokerin kanssa kattilassa. Anna seoksen jäähtyä
jääkaapissa yön yli. On tärkeää että kerma on tarpeeksi kylmää, muuten täyte
ei vatkaudu kunnolla.
 
Pohjan teko. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, vanilijasokeri
ja kaakao. Lisää ne varovasti munasokeri vaahdon joukkoon. Voitele ja korppujauhota
irtopohjavuoka (halkaisija 26cm). Paista n. 25min 200 asteessa. Anna pohjan jäähtyä
kunnolla ja leikkaa se kolmeen osaan.
 
Valmista täyte. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa suklaa-kerma seosta. Sulata
liivatteet 2rkl vettä. Lisää liivatteet suklaa-kerma seokseen ohuena nauhana kokoajan
vatkaten.
 
Täytä kakku ja anna sen "vetäytyä" jääkapissa vähintään tunti, mieluiten enemmän.
 
Koristele ennen tarjoilua kermalla ja suklaa paloilla. Kerman levitin paletilla ihan tarkoituksen mukaisesti huolettomasti pinnalle.

Lumiukko tikut löydät myynnistä täältä (linkki)

2174931.jpg

 

Vinkkinä voisin antaa että kakku mehevöityy huomattavasti kun kostutat kakun pohjapalat maidolla.

Todellakin kokeilemisen arvoinen kakku.

2174930.jpg