Jouluaattona meillä on aina tapana herkutella ihan perinteisellä hedelmäsalaatilla ja kermavaahdolla. Tässä on yksivaihtoehto jolla voisi perinteitä rikkoa ihan vähän vain :)

2122754.jpg

Kääretorttu pohja on tehty seuraavanlaisella ohjeella :

3 munaa
1dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta

2dl kuohukermaa

2-3rkl vaniljakiisselijauhetta

tomusokeria

coctailhedelmä purkki (säilyke)

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi.
 
Kaada taikina uuninpellille levinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa noin 5-7 min.
 
Kumoa torttupohja vielä kuumana toiselle leivinpaperille, jossa on hienoasokeria. Irrota paistopaperi ja peitä pohja esim. liinalla kuivumisen ehkäisemiseksi.

Tee täyte:

Kaada coctailhedelmät purkista siivilän läpi, jotta hedelmistä valuu kaikki sokeriliemi pois.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi, Lisää kerman sekaan vatkauksen alkuvaiheessa vaniljakiisselijauhe ja tomusokeria. Kun kerma on valmista vaahtoa tarkista makeus. Sekoita valmiin kermavaahdon sekaan liemestä valutetut coctailhedelmät. Rullaa kääretorttu rullalle ja laita jääkaappiin vetäytymään, jotta maut tasaantuvat.

2122751.jpg