Näitä oli todella mukava ja helppo tehdä. Alkuperäinen ohje on ruotsalainen, mutta lisäilin omavaltaisesti lisää aineksia alkuperäiseen reseptiin :)

 2155862.jpg

 

Tryffeleitä tuli n. 60kpl

1pkt Domino keksejä

200g (1prk) philadelphia maustamatonta tuorejuustoa

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

1/2dl tomusokeria

50g tummaa suklaata sulana

 

Koristeluun

Tummaa suklaata

koristeita esim. sokerihelmiä

 

Aloita tryffeleiden teko sulattamalla suklaa vesihauteessa ja rouhimalla dominot. Avaa domino keksi kahtia ja poista ensiksi valkoinen täyte kulhoon sen jälkeen ruohi itse keksi veitsellä mahdollisiman pieneksi muruksi. Lisää murennettujen domino-keksien sekaan tuorejuusto, kaakaojauhe, tomusokeri sekä sulatettu; vähän jäähtynyt suklaa. Sekoita kaikki ainekset käsin sekaisin, kunnes taikina on tasaista massaa.

Pyöritä massasta pikkupalloja ja paina ne konvehtivuokien (linkki) pohjalle. Laita tryffelit n. 15 minuutiksi pakastimeen.

Sulata suklaa, taittele leivinpaperista pikeeripussi ja kaada suklaa pikeeripussiin. Voit myös käyttää kuten minä tein suklaanpursotuspulloa (linkki), jolla on helppo annostella suklaa tryffeleiden päälle.

Ota tryffelit pakkasesta ja pursota jokaisen päälle hieman suklaata. Koristele tryffelit nätisti. Itse käytin sokerihelmiä (linkki).

Säilytä tryffeleitä jääkaapissa.  Anna maun tasaantua jääkaapissa yön yli.

Minä pakkasin osan tryffeleistä sellofaanipussukoihin ja vien joulutervehdyksenä niitä muutamiin kyläpaikkoihin :) ja loput jätin kotiin jotta saan tarjota vieraillekkin maistiaiset.