Ihana joulun makuinen tarjottava :)

2157822.jpg

Kakun onnistumisen salaisuus on että vatkaat munat ja sokerin todella todella ilmavaksi vaahdoksi. Kuivat aineet kuten jauhot tulee lisätä vaahtoon varovasti puukauhalla nostellen, sillä jos vatkaat jauhotkin tulee kakusta hyvin äkkiä kumimainen koostumukseltaan.

3 kpl kananmunia

2 1/2dl hienoasokeria

1 tl vaniljasokeria

50gr voita

2rkl piparkakkumaustetta

1dl kermaa

3 1/2dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1 hyppysellinen suolaa

1dl raakoja puolukoita

Voitele kakkuvuoka sulalla voilla ja jauhota korppujauhoilla.

1. vispaa munat ja sokeri plus vaniljasokeri todella kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi.

2. Sulata voi. Sekoita sulaneen voin sekaan piparkakkumauste, ja lisää kerman kanssa vuorotellen munasokerivaahtoon.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa ne taikinan joukkoon. Sekoita varovasti nostellen puukauhalla. Lisää viimeiseksi puolukat.

4. Paista 175 asteessa vuoan koosta riippuen noin 30 minuuttia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyyttä.

5. Anna kakun jäähtyä ja kumoa kakku vuoasta tarjoilualustalle.

2157819.jpg