200 g huoneenlämpöistä voita
3dl fariinisokeria
3kpl kananmunia
2dl kuohukermaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100g appelsiininkuori palasia
1/2 dl pähkinärouhetta
suklaapaloja
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi.
Sekoita munat taikinaan yksitellen kokoajan vatkaten.
Sekoita vehnäjauho ja leivinjauhe keskenään. Sihtaa ne taikinaan. Lisää kerma pienissä määrissä taikinaan kokoajan sekoittaen.
Lisää pähkinärouhe appelsiinikuoripalat ja sekoita puukauhalla taikina sekaisin.
Voitele ja korppujauhota vuoka. Lisää taikina vuokaan ja painele taikinan sekaan suklaapalaset.
Paista kakku 175 asteessa noin 1h. kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Anna kakku jäähtyy vuoassaan. Kumoa kakku tarjoilualustalle.
Kommentit