Ostin itselleni kirjakaupan alennushyllyltä  Maria Öhrnin Herkulliset täytekakut -kirjan.

Ja tämä kakun resepti on otettu tästä kyseisestä kirjasta.

Kirjassa kuvataan kakkua osuvasti tähän tapaan: *yksinkertainen valmistaa, ja siloisen pehmeä sekä sulavarakenteinen.*

Lisäilin ja muuttelin hiukan reseptin aineksia, jotta siitä tuli meidän makuun suosikkitorttu :)

ja kirjoitan tähän ohjeen sillätavalla millä minä tämän tein.

 

Torttupohja:

200gr pirkan suklaapähkinärouhe keksiä

75gr voita

1 kpl banaani

Suklaatryffeli:

125g voita

3 dl kuohukermaa

250g fazerin tummaa leivontasuklaata

2kpl Pandan Hurmaava Tumma Peach Passion suklaalevyä

1/2dl vahvaa kahvia

2kpl liivatelehtiä

Pinnalle koristeeksi:

Smoothie Choco Mansikka-suklaanappeja

 

Vuoraa halkaisijaltaan 22cm:n irtopohjaisen vuoan pohja leivinpaperilla tai tuorekelmulla. Murskaa keksit monitoimikoneessa tai huhmaressa melko pieniksi muruiksi. Sulata torttupohjan voi ja sekoita keksinmuruihin murumaiseksi seokseksi. Painele seos ohueksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Viipaloi banaani torttupohjan päälle.Jäähdytä pohjaa jääkaapissa vähän aikaa.

Sulata tryffelin voi kattilassa ja lisää siihen kuohukerma. Kiehauta ja ota kattila kuumalta levyltä. Taita suklaa paloiksi seokseen ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä ja sulata liivatelehdet kuumaan kahviin. Lisää kahvi tryffeliseokseen ja sekoita ainekset tasaiseksi, kiiltäväksi tryffeliksi. Kaada tryffeliseos vuokaan torttupohjan päälle ja jäähdytä. Ripottele kakun päälle suklaanapit ja nosta jäähtynyt kakku jääkaappiin ja jähmennä sitä ainakin neljä tuntia. Irrota kakku vuoan reunoista terävällä veitsellä. Kakku säilyy hyvin, joten voit valmistaa sen hyvissä ajoin etukäteen.