1328449702_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En nyt ole varma kenen blogissa tähän olen ensimmäisen kerran törmännyt, tätä kun on muutamassa blogissa esitelty. Tarvitsihan minunkin kokeilla, näytti ja kuulosti niin herkulliselta, googlettamalla etsin sitten ohjeen, ja ensimmäinen blogi listalla oli CRAZY BAKERin blogi :) (linkki). Herkullista olikin, ei tarvinnut isoa palaa syödä niin oli jo makea kiintiö täytetty :D. Tätä aion leipoa myös äidin tuleville synttäreille, uskon että menee muillekkin yhtä hyvin kaupaksi :)!

Kivaa vaihtelua mokkapaloille.

Tässäpä sitten ohjetta.

Pohja:

1328449665_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Marianne crush-rouhetta

5dl vehnäjauhoja

4 3/4dl hienoasokeria

1tl leivinjauhetta

1tl soodaa

2tl vaniljasokeria

1tl suolaa

1dl kaakaojauhetta (tummaa leivontakaakaota)

50g sulaa voita

2 ½dl vettä

3 kananmunaa

Kuorrutus:

70g sulaa voita

4rkl maitoa

1rkl vaniljasokeria

n.5dl tomusokeria

Uuni 200 astetta n.20minuuttia

Pohja:

1328449657_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vuoraa pelti leivinpaperilla ja ripottele paperin päälle mariannecrush-rouhetta.

Sekoita keskenään vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri, suola ja kaakaojauhe, lisää kuiviin aineisiin ensin sula voi ja vesi, vatkaa taikinaa 2 minuuttia. Lisää sen jälkeen kananmunat yksitellen ja vatkaa taas 2 minuuttia.

Kaada valmis taikina pellille mariannecrush-rouheen päälle. Paista 200 asteessa n .20 minuuttia.

Kun pohja on valmis annna sen jäähtyä ja tee kuorrute.

1328449674_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sekoita sulaan voihin maito ja vaniljasokeri. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen kunnes kuorrute on tarpeeksi paksua.

Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle mariannecrushia ja halutessasi myös nonparelleja.

1328449682_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1328449689_img-d41d8cd98f00b204e9800998e