En nyt ole varma kenen blogissa tähän olen ensimmäisen kerran törmännyt, tätä kun on muutamassa blogissa esitelty. Tarvitsihan minunkin kokeilla, näytti ja kuulosti niin herkulliselta, googlettamalla etsin sitten ohjeen, ja ensimmäinen blogi listalla oli CRAZY BAKERin blogi :) (linkki). Herkullista olikin, ei tarvinnut isoa palaa syödä niin oli jo makea kiintiö täytetty :D. Tätä aion leipoa myös äidin tuleville synttäreille, uskon että menee muillekkin yhtä hyvin kaupaksi :)!
Kivaa vaihtelua mokkapaloille.
Tässäpä sitten ohjetta.
Pohja:
Marianne crush-rouhetta
5dl vehnäjauhoja
4 3/4dl hienoasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
2tl vaniljasokeria
1tl suolaa
1dl kaakaojauhetta (tummaa leivontakaakaota)
50g sulaa voita
2 ½dl vettä
3 kananmunaa
Kuorrutus:
70g sulaa voita
4rkl maitoa
1rkl vaniljasokeria
n.5dl tomusokeria
Uuni 200 astetta n.20minuuttia
Pohja:
Vuoraa pelti leivinpaperilla ja ripottele paperin päälle mariannecrush-rouhetta.
Sekoita keskenään vehnäjauho, sokeri, leivinjauhe, sooda, vaniljasokeri, suola ja kaakaojauhe, lisää kuiviin aineisiin ensin sula voi ja vesi, vatkaa taikinaa 2 minuuttia. Lisää sen jälkeen kananmunat yksitellen ja vatkaa taas 2 minuuttia.
Kaada valmis taikina pellille mariannecrush-rouheen päälle. Paista 200 asteessa n .20 minuuttia.
Kun pohja on valmis annna sen jäähtyä ja tee kuorrute.
Sekoita sulaan voihin maito ja vaniljasokeri. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen kunnes kuorrute on tarpeeksi paksua.
Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja ripottele päälle mariannecrushia ja halutessasi myös nonparelleja.
Kommentit